"Gerçek ve Umut Arasında Suriyeli Mülteciler" sempozyumu

"Gerçek ve Umut Arasında Suriyeli Mülteciler" sempozyumu
Suriye İnsan Hakları Temsilcisi Kurunful: "Türkiye’deki Suriyeliler 5 yıldız konforunda yaşıyor"

ADIYAMAN (AA) - Suriye İnsan Hakları Temsilcisi Gazvan Kurunful, "Türkiye’deki Suriyeliler, 5 yıldız konforunda yaşıyor." dedi.

Kurunful, Adıyaman Üniversitesi ve Yenilik Eğitim ve Kültür Derneğinin ortaklaşa düzenleyeceği "Gerçek ve Umut Arasında Suriyeli Mülteciler" sempozyumuna katılmak üzere Adıyaman'a geldi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Kurunful, Türkiye’deki Suriyelilerin diğer ülkelerdeki sığınmacılara göre çok daha iyi bir durumda olduğunu söyledi.

Avrupalıların Suriyelileri mülteci saydıklarını belirten Kurunful, Türkiye’nin Suriyelilere misafir gözüyle baktığını ve aradaki en büyük farkın bu olduğunu dile getirdi.

Sempozyumda özellikle Suriyelilerin haklarına ilişkin değerlendirmede bulunacaklarını ifade eden Kurunful, "Türkiye’deki Suriyeliler, 5 yıldız konforunda yaşıyor. Kamplar son derece lüks. Avrupa'da bir hor görme var ve Suriyelilere iyi davranılmıyor." şeklinde konuştu.

Cezayir İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ammar Musaidi ise sempozyumda "Cezayir'deki Suriyeli Mültecilerin Sosyal Statüsü" hakkında konuşacağını belirtti.

Yenilik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Amer Alnmr da Suriyelilerin ekonomik sorunu başta olmak üzere, göç, eğitim ve sağlık konuları hakkında sempozyumda değerlendirmelerde bulunacağını kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.