Murat Dönmez

Murat Dönmez

Geri Vites Lügattan Kalktı Gibi...

Geri Vites Lügattan Kalktı Gibi...

Mesut Bakkal ile yepyeni bir görünüme bürünen Konyaspor'da deplasmanda ilk kez kazanılan 3 gollü 3 puan, haftaya pazartesi günü oynanacak olan Elazığspor karşılaşmasının biletlerinin şimdiden karaborsaya düşeceğinin sinyalini verdi.

Eskişehir, Fenerbahçe, Sivas ve son olarak da Kasımpaşa karşısında mücadeleden, hırstan, kazanma duygusundan biran an bile kopmadan mücadele eden tüm oyuncuları tebrik etmek bizlerin borcu. Çünkü, şehre 4 maçta heyecan kattılar. Hem kazanıyorlar hem de golleri peş peşe sıralıyorlar. Eskişehir'e 4, Fenerbahçe'ye bir, Sivas ve Kasımpaşa'yı 3'leyen bu futbolcular, gelecek adına da önemli bir galibiyete imza atmaları hakikaten takdire şayandı. Takımın başına gelen Mesut hocanın marifeti, futbolcuların da kabiliyeti ile birleşince ortaya çok güzel şeylerin çıkması kaçınılmaz oldu. Çok değil; maddi sıkıntılar yüzünden bir-iki takviye yapılarak ikinci devreye merhaba diyen T. Konyaspor'da işler şimdilik rayında gidiyor. Umarım bu heyecan şehirden kaybolmaz, takım bozulmaz. 

Çünkü Konya futbolu seviyor.

Ligin ilk yarısında temsilcimiz kendi evinde Kasımpaşa'ya tabiri caizse "pisi pisine" yenilmişti.  4. dakikada öne geçilen karşılaşmada önce beraberlik ardından da 90. dakikada Babel'den gelen golle 2-1 mağlup ayrılmıştı sahadan temsilcimiz.

Son maçta da hemen hemen aynı şeyler tekrarlandı diyebiliriz. 26. saniyede Hasan Kabze ile öne geçen Yeşil-beyazlılar, Musa Büyük'ün golüne engel olamadı. Bu sefer işler değişti ve sahaya çıkan Gekas, kalitesini konuşturup önce 2. golü, ardından da farkı ikiye çıkaran golü atınca, herkes rahat bir nefes aldı ve bu takıma gönül verenlerin geceyi rahat ve huzurlu geçirmesine vesile oldu.

Kasımpaşa'nın kalitesi ortada. Çok iyi bir kadroya sahip. Ama bir durgunluk dönemine giren Kasımpaşa, son 7 haftada galibiyeti unutmuş ve 6 beraberlik alarak sahadan ayrılmıştı. Bu durum Konyaspor açısından hem olumlu hem de olumsuzdu. Yeşil beyazlılar ya rakibinin bu durağan döneminden faydalanacak ya da patlayan Kasımpaşa olacaktı.

Maç öncesi iki takımın birlikte tribünleri selamlaması arzu ettiğimiz görüntülerdi. Maça tecrübeli kurt Hasan Kabze'nin şık vuruşuyla golle başlayan T. Konyaspor'un, özellikle son maçlarda form grafiği yükselen Borek ve Gekas 'ın uyumu ve bunlara monte olan Hlep'in istekli oluşu Kasımpaşa'yı kendi sahasına hapsetti. İkinci yarıda gol için bastıran Kasımpaşa, Konyaspor'un yeni transferi  Hlep'i, dikkate almaması, Konyaspor'un işine geldi diyebiliriz.  Çünkü Hlep, tecrübesi, akıl dolu hareketleri ve pasları ile Gekas'ın gerçek kimliğine bürünmesine neden oldu. Bu oyuncu 2 gol atarak takımına ilk deplasman galibiyetini kazandıran isim oldu.. Tabii tüm takımının emeğiyle, desteğiyle, takım olma ruhu ile..

Son dört maçta gördük ki; Konyaspor artık geri vitesi unutmuş.. Hep ileri hep ileri diyor. Hem kazanıyor, hem de gollü galibiyetler alıyor. Bu arada averajı da sıfırladık. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü oynanacak olan Elazığspor karşılaşmasında her halde seyirci rekoru kırılacak. Belki biletler karaborsaya bile düşecek. Çünkü bu takımı izlemek artık zevk veriyor. Bol gol atan bir Konyaspor izlemek ümidiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR