Geyik Boynuzundan Heykeller Sergisi

Geyik Boynuzundan Heykeller Sergisi
Eskişehir'de bir mahallenin muhtarlığını sürdüren Ayaş, geyik boynuzlarından yaptığı heykelleri sergide izlenime sundu

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Mihalıççık ilçesi Ilıcalar Mahallesi Muhtarı Yurttaş Ayaş, 1999 yılından bu yana geyik boynuzundan yaptığı kartal, yılan, ejderha gibi birçok figürün yer aldığı heykel sergisini izlenime sundu.

Ayaş tarafından geyik boynuzundan yapılan yaklaşık 600 eser, Eskişehir Güzel Sanatlar Galerisi'nde sanat severlerle buluştu.

Ayaş, serginin açılışında yaptığı açıklamada, geyik boynuzunu işlemeye tespih yaparak başladığını belirterek, bir gün yakınına konan bir kartalı incelerken heykel yapma fikrinin oluştuğunu söyledi.

Elindeki çok sayıda heykelin tanıtımı için ilk kişisel sergisini sanatseverlerin izlenimine sunduğunu anlatan Ayaş, şunları söyledi:

"Özenle yaptığım ve korumaya çalıştığım geyik boynuzundan yapılmış heykellere sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Her ne kadar işlemesi ve hammaddenin edinilmesi konusunda sıkıntılar çeksem de geyik boynuzu dayanıklılık ve kalıcılık konusunda üstün bir madde. Bu yüzden eserlerimi geyik boynuzundan yapıyorum. Evim müze halindeydi. Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen misafirlerim bu sanat eserlerini burada değil de halka tanıtmamı istediler ve sergi açmaya karar verdim."

Sergi 29 Eylül'e kadar izlenime açık kalacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.