"Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi" Çankırı'da

"Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi" Çankırı'da
Çanakkale Savaşı'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği müze, Çankırı'da ziyarete açıldı

 Çanakkale Savaşı'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği "Gezici Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi", Çankırı'da ziyarete açıldı.

Çanakkale Savaşı ruhunu yaşatmak amacıyla Türkiye'nin birçok yerinde ziyarete açılan müzenin sorumlularından Murat Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davet üzerine kente geldiklerini söyledi.

Çanakkale'ye gidemeyen, o toprakları ve oradaki mücadelede neler yaşandığını görme şansı bulunmayan çok sayıda kişinin olduğunu anlatan Aksakal, "Biz, farklı kentlere giderek Çanakkale'yi insanlara getirmek istedik. Müzeye ilgi oldukça fazla. Biz de bundan çok memnunuz" dedi.

Aksakal, müze otobüste savaşı anlatan bazı canlandırmaların da yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Otobüsümüzün en köşesinde yaralı bir askeri tedavi eden hemşire heykeli var. Bu Anadolu insanının savaş için seve seve canını verdiğinin göstergelerinden biridir. Savaşta askerlerimizin kullandığı silahlar, mataralar, giydiği kıyafetler, kullandığı süngüler bulunuyor. Seyit Onbaşı'nın heykeli ve savaşta kullanılan topların küçük örnekleri de müzemizde mevcut. Çanakkale hatırası olarak satılan süs eşyalarımız da bulunuyor."

Anıt Alanı'nda perşembe gününe kadar açık olacak müzenin ücretsiz olduğunu vurgulayan Aksakal, Çankırı'dan sonra Kastamonu'ya gideceklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.