Gezici kütüphane Konya'da

Gezici kütüphane Konya'da
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 15 ile gönderilen gezici kütüphanelerden biri Konya’ya geldi.

Konya İl Halk Kütüphanesi önünde gerçekleştirilen programa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ünal Şimşek ile vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yeni hazırlatmış olduğu 15 il için gezici kütüphane otobüslerini, evvelki gün sayın bakanımızın katılımıyla illere teslim etmiş oldu. Daha önceden de bildiğiniz üzere gezici kütüphane hizmeti uzun yıllar verilmiş ancak araçların ömrünü tamamlaması sebebiyle bir müddetlik bu hizmet verilemiyordu. İnşallah buradaki kitaplar mümkün olan en kısa sürede sisteme kaydedildikten sonra tespit edilecek noktalarda, bakanlığımızın öngörüsüyle kütüphanecilik hizmetlerinden faydalanmakta imkanları daha sınırlı olacak bölgelerde hizmet sunmuş olacak. Mümkün olan en kısa zamanda aracı hizmete sokmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Gezici kütüphaneler, Konya dahil Aydın, Trabzon, Tekirdağ, Isparta, Çorum, Manisa, Iğdır, Kırşehir, Nevşehir, Burdur, Kütahya, Bursa, Elazığ ve Mardin olmak üzere 15 ilde hizmet verecek. Bu araçlarda 6 Adet dizüstü bilgisayar, 1 adet lazer yazıcı, 1 adet DVD oynatıcı, 4 adet araç tipi kamera, 1 adet mobil kayıt cihazı, 1 adet mini buzdolabı, 1 adet su ısıtıcı, 13 kişinin aynı anda oturabileceği sandalye grubu ve 2358 adet kitap bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum