Uğur Özteke

Uğur Özteke

“GICIK BİR PAZAR YAZISI”..

“GICIK BİR PAZAR YAZISI”..

  1. pazar günleri sizlerin büyük bir kesiminin tatil günü. Bizim de sizleri böyle güzel bir tatil gününde üzmeye, sinirlendirmeye hakkımız yok. Ancak sizlerin derdi bizim derdimiz. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımız. O kadar farklı ve çok istek şikayet geliyor ki bunları hafta içerisindeki günlere sığdıramıyoruz. Bunun için de bugün olduğu gibi sizlerden yöneticilerimizden özür dileyerek, mesai günlerinde kaldığımız yerden devam ediyoruz.

HACIVEYİZSADE CAMİİDEKİ CENAZE NAMAZLARI İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAK GEREKİYOR

Okurumuz Faruk BEKTAŞ çok haklı ve yerinde bir isteği bizimle paylaşıyordu.

“Bu şehir için her şeyin en iyisine layık

Hayırlı sabahlar Uğur Bey,

İyisinizdir inşallah.

Biliyorsunuz birkaç yıldır cenazeler K. Hacıveyiszade Camii’nde namazları kılınıp Üçler Mezarlığına defnediliyor. Allah rahmet eylesin.

Burası geniş otoparklar ile cenaze yakınları için çok uygun oldu.

Elbette sizde zaman zaman bir yakınınız veya tanıdığınız için orada cenaze namazı kıldınız.

Benim için Tahir Bey'e bir sorar mısınız, karda kışta, yağmurda hatta ağustos sıcağında orada hiç bir yakını, tanıdığı için cenaze namazında bulundu mu?

Bunu size niye yazıyorum yüzlerce dilekçe ile belediyeye başvurmamızdan daha etkili oluyor sizin yetkililere bu soruyu yöneltmeniz.

Bu bölümün üzeri kapatılamaz mı?

Sağlıcakla kalın.”

…………

Faruk abicim, Tahir Başkan’ın burada pek çok kez cenaze namazına katıldığını biliyorum. Bu konuyu kendisine gerek siz değerli okurlarımızdan gelen istekler doğrultusunda gerekse bizzat ilettim. Burada tek sıkıntı anıtlar yüksek kurulu ile ilgili bir endişe idi. Bu vesile ile konuyu tekrar Tahir Başkan’a iletme sözü veriyor ve teşekkür ediyoruz.

ERENKÖY HAREKET MERKEZİ ÖNÜNDEKİ ELEKTRİK DİREĞİ

Allah yokluklarını göstermesin. Bizlerin öylesine samimi içten dostları okurları var ki. İşte Cuma akşamı can dostumuz Osman Bey bazı fotoğraf kareleri göndererek şöyle diyordu;

“Selamünaleyküm abi nasılsın dün bu direğe araç vurmuş. Sille Yolunda Erenköy Hareket Merkezi'nin karşısında durağın yanındaki direkt tabandan patlamış.

foto-1-263.jpg

Demirlerin üzerinde duruyor salladıkça da direkten parçalar dökülüyor. Bugün MEDAŞ’ı aradım MEDAŞ’tan arkadaşlar geldi. Telefonda ekip şefini aradılar olayın dün yaşandığını direğin değişeceğini İlettiler. Bana mantıklı gelmedi aldığım cevap şehrin en hareketli caddesi Allah korusun bu direk devrilirse olacakları tahmin bile edemeyiz abi doğru değil mi? Vatandaşın can güvenliği bu kadar da tehlikeye atılmamalı.

foto-2-228.jpg

Sizin de ilginizi çekeceğini düşündüm abi.

foto-3-151.jpg

İnşaallah MEDAŞ gerekeni en yakın zamanda yapar. Ortalık zaten kış kıyamet hava şartları malum, kendine iyi bak Allah’a emanet olasın kıymetli abim görüşmek üzere.”

……………..

Osman abicim rahat ol bir sıkıntı olmadan bu iş de çözülecektir inşallah

ALLAH BU BABANIN ÇEKTİKLERİNİ HİÇ BİR

BABAYA ÇEKTİRMESİN İNŞALLAH

foto-4-095.jpg

Her şeyin hayırlısı ama evladında hayırlısı diye haykırmak geliyor içimden.

Kimseyi kınamak, eleştirmek gibi bir durumum söz konusu değil. Çünkü tüm kınadıklarımızı bu dünyada yaşayacağımıza inanıyorum. Bu yüzden de Allah korusun, Allah günahlarımızı affetsin ama benim biricik goca yürekli Ömer abimin yaklaşık iki ay önce Musalla Mezarlığı’ndan bizimle paylaştığı bir fotoğraf karesinden sonra inanın uykularım kaçıyor.

Empati filan da yapmak istemiyorum.

Bir baba ne çekti ki mezar taşına bunu yazdı.

Yarabbim bizi evlatlarımızla imtihan etme. Yarabim bizi anamıza babamıza karşı kusur işlemekten onların kalplerini kırmaktan incitmekten muhafaza et.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat değiştiği için, insanın talihi de ansızın değişebilir

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Etiketli, unvanlı koca kaça adamlar söyledikleri ile yaptıkları birbirini tuttuğu zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR