Gıda intoleransı uyarısı

Gıda intoleransı uyarısı
Halsizlik, metabolizma yavaşlaması ve bağırsak problemleri yaşayanların gıda intoleransına dikkat etmesi gerekiyor

SİVAS (AA) - Halsizlik, metabolizma yavaşlaması ve bağırsak problemleri yaşayanların gıda intoleransına dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.

Medicana Sivas Hastanesi Diyetisyeni Özge Karabağ, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı olduğu düşünülerek yenilen birçok gıdanın vücutta olumsuz etkilere neden olabileceğini ifade etti.

Vücudun bazı besinlere karşı verdiği reaksiyon olarak bilinen gıda intoleransı hakkında bilgiler veren Karabağ, "Çok sağlıklı olduğunu düşündüğümüz bir yumurta, eğer vücudumuz tarafından sindirilemiyorsa, vücudumuz bu yumurtanın içindeki proteinlere karşı tepki vermeye başlayabilir. Bu olumsuz etki 'gıda intoleransı' olarak adlandırılır ve vücutta kilo almadan, birçok kronik rahatsızlığa kadar olumsuz etkilere yol açabilir." uyarısında bulundu.

Halsizlik, metabolizma yavaşlaması, bağırsak problemleri gibi semptomlara yol açan gıda intoleransının devamı halinde kronik hastalığı işaret ettiğini ifade eden Karabağ, şunları kaydetti:

"Savunma sistemi, bunlara yabancı bir madde gibi muamele yapar ve aynı bir bakteriye veya virüse saldırdığı gibi savunma sistemini harekete geçirir. Bu saldırının neticesinde vücutta enflamasyonlar oluşur ve yan etkiler belirmeye başlar. Yükselen CRP değerleri en başta halsizlik, metabolizma yavaşlaması, bağırsak problemleri gibi semptomlara yol açar. Hastanın aynı gıdayı, farkında olmadan düzenli tüketmesi durumunda daha birçok kronik hastalık gelişmeye başlar."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.