Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:
"Türkiye gibi 4 mevsimin birden yaşandığı ülke dünyada pek yok. Bu avantajlarımızı inşallah dünya pazarlarında değerlendireceğiz"

ANTALYA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarımsal ürünlerin pazarlanması konusunda yeni pazarların araştırıldığını belirterek, "Türkiye gibi 4 mevsimin birden yaşandığı ülke dünyada pek yok. Bu avantajlarımızı inşallah dünya pazarlarında değerlendireceğiz" dedi.

Bakan Çelik, çeşitli temas ve ziyaretler için geldiği Antalya'da, daha önce kendisine davette bulunan ve Aksu ilçesine bağlı Yurtpınar Mahallesi'nde yaşayan çiftçi Celil Gökçen'i ziyaret etti.

Gökçen'in, portakal bahçesini ve domates serasını gezen Çelik, kendisine ikram edilen gözlemelerin de tadına baktı.

Bir üreticinin domates fiyatlarının 1 liraya kadar düştüğünü söylemesi üzerine Çelik, Rusya'dan kaynaklı bir sıkıntı olduğunu, fakat üreticiye ve ihracatçıya yönelik yeni paketler ve yeni desteklere yönelik çalıştıklarını söyledi.

Tarımsal ürünlerin pazarlanması konusunda yeni pazarların araştırıldığını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:

"İnşallah buradan da hayırlı kapılar açılır. Yani bilemeyiz, kimsenin rızkı kimseye bağlı değil. Dünyada 7 milyar insan yaşıyor. 7 milyar insanın bunlara çok ihtiyacı var. Hele Türkiye gibi 4 mevsimin birden yaşandığı bir ülke dünyada pek yok. Bu avantajlarımızı inşallah dünya pazarlarında değerlendireceğiz."

Çiftçi Celil Gökçen'in ellerini gösteren Çelik, "Bu eller, bu nasırlı eller inşallah karşılığını alacak, üreticilerimizin yanındayız" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.