Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Çelik Şanlıurfa'da

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Çelik Şanlıurfa'da
Bakan Çelik:- "Bu memlekete kan kaybettiren süreçlerden Türkiye'nin çıkması gerekiyor. 16 Nisan bu memleketin, seri karar alma dönemine girmesi günüdür"

ŞANLIURFA (AA) - GıdaTarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bu memlekete kan kaybettiren süreçlerden Türkiye'nin çıkması gerekiyor. 16 Nisan bu memleketin seri karar alma dönemine girmesi günüdür." dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Viranşehir ilçesinde incelemelerde bulundu, Kaymakam Ömer Çimşit ve yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bir düğün salonunda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen Çelik, Türkiye'nin son dönemlerde ciddi anlamda terör olaylarıyla karşı karşıya kaldığını, buna rağmen ekonominin pozitif göstergeye sahip olduğunu söyledi.

Ülkede yeni hamleler gerçekleştirmek için yeni sistemin önemine dikkat çeken Bakan Çelik, Türkiye'nin halk oylamasıyla tarihi bir fırsat yakaladığını vurguladı.

Çözüm süreci döneminde Türkiye'de güzel çalışmalar yürütüldüğünü ama bunun belli çevreleri rahatsız ettiğini anlatan Çelik, bazı Avrupa ülkelerinin son dönemlerde takındığı tavrı eleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin piyonlara asla fırsat vermeyeceğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Ayrımcılık bizde yok. Kim yapıyor ayrımcılığı şimdi? Avrupalılar yapıyor. Nasıl yapıyorlar? Yabancı düşmanlığı. Bakanı bile elçilik binasına sokmuyorlar ayrımcılığı görüyor musunuz? 'Siz konuşamazsınız' diyorlar. Bakanlar konuşamaz, teröristler konuşur. Kimin ne yaptığına bakarsanız dostu düşmanı görürsünüz. Çünkü onlar Türkiye'nin bölünmesini istiyorlar Suriye gibi. Bunun adı medeniyet olacak. Allah korusun vatansızlık kadar kötü bir şey olmadığını hep beraber gördük. Artık devir değişti. Bu memlekete kan kaybettiren süreçlerden Türkiye'nin çıkması gerekiyor. 16 Nisan bu memleketin, seri karar alma dönemine girmesi günüdür. Bir saatin önemli olduğu günleri, ayları heba ederseniz hizmet yapamazsınız. Türkiye'de bu mevcut sistem çatışmadır. Gelecekte seri şekilde karar almak için Allah'ın izniyle koalisyon hükümeti kurulacak mı kurulmayacak mı derdimiz yok. Yeni sistem böyle bir sistem ama eski sistemdeki 'seninle koalisyon kurmam, kurarım, düşük oy aldın, bana bunu verirsen hükümete girerim' anlayışı ortadan kalkıyor. İnşallah koalisyon dönemi bitiyor, zaman kaybı dönemi bitiyor ve en önemlisi uzlaşma dönemi başlıyor. Milletin iradesine dayalı bir sistem getiriyoruz arkadaşlar. İnşallah bu milletin, devletin hayrına olacaktır."

Çelik, bölgede yaşanan elektrik sıkıntılarını gidermek için de çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerek, el ele vererek bütün sıkıntıları ortadan kaldıracaklarını belirtti.

Halk oylamasında Şanlıurfa'nın her zamanki gibi kendilerine destek olacağına inandığını ifade eden Çelik, halk oylamasının memleket meselesi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.