İsmail Detseli

İsmail Detseli

Gidenler ve gelenler

Gidenler ve gelenler

Dün heyecanlı bir bekleyişin ardından AK Parti Konya Milletvekili Adayları açıklandı. Açıklandı açıklanmasına da birçok Konyalı’nın da ağzı açık kaldı. Mevcut 11 milletvekilinden 9 tanesinin üstü çizildi. Sayın Başbakan’ı saymazsak yola devam edilecek Mustafa Baloğlu da karar kılındı. Haydi Kerim Özkul ile Harun Tüfekçi üçüncü dönem kurbanı oldu.

Listede gözlerim en çok Hüseyin Üzülmez ve Mustafa Kabakçı’yı aradı. Konya için gecesini gündüze katan düğünde dernekte karşılaştığımız, insan içine çıkabilen, tepeden bakmayan vekillerimizdi onlar.

Bir de Cem Hoca… Eğitimin her köşesinde onun eseri vardı, fedakarca koşturmuş, memleketin her köşesine akıllı uslu adamlar gelsin diye uğraşmıştı. Bazen siyasette karar verici pozisyonda olanlar sizin baktığınız yerden bakmayabiliyorlar.

Yeni listenin de gerçekten alanında yetişmiş kaliteli isimlerden oluştuğunu görmek sevindirici. Mesela, Mehmet Babaoğlu… Muhammet Uğur Kaleli… Ziya Altunyaldız… Leyla Şahin… Bir de Abdullah Ağralı ile Halil Etyemez… Konya siyasetine değer katacak, kayda değer şahsiyetler…  

Ankara bürokrasisinden gelenler de inşallah Konya’ya çabuk alışırlar. Konya’nın birçoğunu çok da tanımadığı bazı yeni vekil adaylarımız oldu. İki aylık sürede Konya insanıyla tanışıp kaynaşabilirler diye ümit ediyorum.

Benim tanıdığım Konya insanı her ne kadar gönül verdiği partiyi destekler partiye oy verirse tabiî ki kendine 5 yıl vekil olacak adaylarında biyografisini inceleyip araştırır. Aman yanlış anlamayın, biz sizleri seviyoruz. Yeni adaylarımızı da sevdik ama giden birkaç isimle çok sıcak dostane ilişkilerimiz olmuştu. Gözlerimiz arayacak onları. Gönüllerimizde yer ettiler çünkü…

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. AK Parti iki kişiden birisinin oy verdiği diğerinin de hizmet almasına rağmen oy vermediği bir parti… AK Parti’nin yeni il yönetiminde de halkla ilişkiler dersinden sınıfta kalmış, partiyi seçime götürürken yol kazası çıkarabilecek adam ya da adamların bu davaya çok da yakışmadığını düşünüyorum. Ne diyelim, Ankara’nın takdiri böyleymiş diyelim.

Adayların açıklanmasından sonra listeye baktım, 14 adayın 13’ünün unvanları “yüksek”le başlıyor. Bunları okuyunca hem gurur duydum, hem de Konya’nın alt tabaka insanları adına üzüldüm. Yahu gariban Konyalılar bu kadar “yüksek” beylere nasıl ulaşacak. Keşke biraz da halk adamı olsalardı. Şaka bir yana adayların büyük çoğunluğunu tanımıyoruz. Umarım zamanla bize kendilerini tanıtırlar, bize kendilerini sevdirirler.

Birde şu düşünce içimden geçmedi değil doğrusu. Acaba Sayın Başbakanımız Davutoğlu yeni bir Başbakan olarak yeni bir ekiple mi yola çıkmayı tercih etti? Ekibi tamamen kendisi mi toparladı? Biraz da öyle bir tablo var sanki karşımızda. Konyamız’a ve ülkemize hayırlar getirsin bu vekil adayları ve seçimler...

Sayın Başbakanım, bu yazıyı yazarken sadece sizin engin hoşgörünüze ve samimiyetinize güvenerek ve sizin kaybetmenizi hazmedemeyeceğimi düşünerek kaleme aldım. Sizi çok seviyoruz hem şahsen hem de Konya olarak… Umarım, halkımız da bu listelerdeki isimleri bağrına basar ve yeni bir seçim zaferiyle “yola devam” edersiniz.

Yolunuz açık olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Detseli Arşivi
SON YAZILAR