Giresun merkezli terör operasyonu

Giresun merkezli terör operasyonu
3 ilde terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik dün gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden eski HDP Giresun il başkanının da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı

GİRESUN (AA) - Terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik Giresun merkezli 3 ilde dün gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden eski HDP Giresun İl Başkanı Metin Apaydın'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

Operasyon kapsamında Giresun'da gözaltına alınan 6 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah Giresun Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan 6 kişiden üçü adli kontrol kapsamında olmak üzere serbest bırakıldı, Apaydın'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Apaydın'ın yanı sıra Ahmet Sami Kahraman ve Süleyman Tosun, ''terörle mücadele kanununa muhalefet, silahlı örgüt kurma, yönetmek, üye olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından tutuklanarak Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Diyarbakır'da gözaltına alınan bir kişinin ise işlemlerinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde devam ettiği öğrenildi.

- Olay

Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik dün Giresun merkezli, Ağrı ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Giresun merkezli terör operasyonu

Giresun merkezli terör operasyonu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.