Giresun'da Öğrencilerde Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Giresun'da Öğrencilerde Gıda Zehirlenmesi Şüphesi
Öğle yemeğinden sonra rahatsızlanan 32 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı

GİRESUN (AA) - Giresun'da öğle yemeğinden sonra rahatsızlanan 32 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. 

Merkeze bağlı Çaldağ köyündeki Şehit Üsteğmen Adnan Bahat İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğle yemeği yiyen 76 öğrenciden 32'si rahatsızlandı. Karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayeti bulunan öğrenciler 112 Acil Servis ekiplerince Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yanı sıra kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 

Giresun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazlı Özden, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gelerek öğrenciler hakkında bilgi aldı. Özden, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin neden rahatsızlandığını henüz tespit edemediklerini söyledi.

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün okulda verilen yemekten, kendilerinin de içme suyundan numune aldığını ifade eden Özden, şunları kaydetti:

"Öğlen yemeği sonrası çocuklarımızda karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma  şikayetleri söz konusu. Bu şikayetlerle ilgili müracaatlar olunca hastanelerde tedavi altına alınmaya başladılar. Bu durumun bir zehirlenme mi ya da başka bir durum mu söz konusu onun değerlendirmesini yapıyoruz. Şu ana kadar hastanelerde tedavi altına alınanlarda riskli durum söz konusu değil ancak en ince detayına kadar konuyu inceliyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.