Giriş ücretleri saatlendirilsin

Giriş ücretleri saatlendirilsin
Konya’nın en büyük meyve sebze hali olan Adnan Menderes Sebze Meyve Toptancı Hali özellikle sabah saatlerinde büyük bir yoğunluk yaşıyor.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle esnaf bir süre önce girişlerin ücretlendirilip, yoğunluğun azaltılması talebinde bulunmuştu. Ancak şimdiler de esnaf, ücretin sadece yoğun olunan saatlerde uygulanmasını istiyor.

“HAL TRAFİĞİ AZALDI”

Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Adnan Pirinç, “Başlangıçta halde yaşanan araç trafiği nedeniyle caydırıcı olması için girişlere belli bir ücret getirilmesini biz istemiştik. Halde saatlerde çok tonajla çalışılıyor. 3 saatin içerisinde tonlarca alışveriş oluyor dolayısıyla trafik çok sıkışıyor. Biz hale giren angarya araçların sayısını azaltabilirsek bu ücret konulsun dedik ve belediyeye teklifi gönderdik. Bu sözler neticesinde açtılar bu sistemi. Ciddi anlamda hal trafiğinde bir azalma gördük. Bu sistem olmasaydı trafik çok sıkışırdı” dedi.

“ÜCRETLER 10’DAN SONRA KALDIRILSIN”

Hale gereksiz araçların girmediğini ifade eden Pirinç, “Halde trafik yoğunluğu 10’dan sonra bitiyor. Bu saatten sonra kontrollü giriş kaldırılabilir. Çünkü hal esnafı da her gün iş yerine girdiğinde bu ücreti ödemek zorunda kalıyor. Bu nedenle kontrollü girişin halin yoğun olmadığı saatlerde devreden çıkmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.