"Göç Yolu"nda Konser Verecekler

"Göç Yolu"nda Konser Verecekler
Türk işçilerinin Belçika’ya göçünün 50. yılında, Türk ve Belçikalı müzisyenlerden oluşan topluluk, Türklerin Belçika'nın Gent kentine ulaşmak için geçtikleri yoldan geçerek, yol boyunca konser molaları verecek

Türk işçilerinin Belçika’ya göçünün 50. yılında, Türk ve Belçikalı müzisyenlerden oluşan topluluğun, Türklerin Belçika'nın Gent kentine ulaşmak için geçtikleri yoldan geçerek, yol boyunca konser molaları vereceği bildirildi.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV) açıklamasına göre, Şirin Pancaroğlu (çeng), Bora Uymaz (vokal), Meriç Dönük (arp), Mehmet Yalgın (kemençe), Dirk Moelants (viola da gamba) ve Mattias Laga’dan (basklarnet) oluşan topluluk, 8-9 Kasım'da Gent'te düzenlenecek İstanbul Ekspress Festivali kapsamında verecekleri konser öncesinde son çalışmalarını, İKSEV Salonu'nda gerçekleştirdi.

Belçikalı ve Türk müzisyenlerin "Göç" teması üzerine birlikte çalıp söyledikleri Yolda (On the Road-En Route) projesi çerçevesinde bir araya geldiği topluluk, Türk İşçilerinin Gent kentine ulaşmak için geçtikleri yoldan giderek, yol boyunca konser molaları verecek.

Proje ile iki ülke arasındaki kültürel etkileşim ve dostluğun pekiştirilmesi hedefleniyor.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.