Gökhan Gönül hakkındaki doping iddiası

Gökhan Gönül hakkındaki doping iddiası
Tecrübeli oyuncunun Gençlerbirliği ve OFTAŞ Spor'da oynadığı dönemlerde bu kulüplerde görev yapan Osmanlıspor Sağlık Ekibi Başkanı Dr. Savaş Kudaş, sarı-lacivertli futbolcuya destek verdi- Kudaş: "Gökhan'a yapılan uygulama performans artırıcı değil, tedav

ANKARA (AA) - Osmanlıspor Sağlık Ekibi Başkanı Dr. Savaş Kudaş, doping amaçlı yasaklı madde kullandığı iddia edilen Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül'e destek vererek iddiaları yalanladı.

Tecrübeli oyuncunun Gençlerbirliği ve OFTAŞ Spor'da oynadığı dönemlerde bu kulüplerde görev yapan Osmanlıspor Sağlık Ekibi Başkanı Dr. Savaş Kudaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gökhan'ın kullandığı ilacın tedaviye yönelik olduğunu belirterek, "Gökhan'a yapılan uygulama performans artırıcı değil, tedaviye yönelik bir yöntem." dedi.

Doping yaptığı iddia edilen milli futbolcunun tedavi süreci hakkında değerlendirmede bulunan Kudaş, "Okuduğum ve incelediğim kadarıyla Gökhan'da kaburga kırığı olmuş. Bunun sonucunda bir blokaj yapılmış. Blokajda genellikle lokal anestezi yapılıyor. Aslında bu halk arasında kortizon diye bilinen, ağrıyı azaltan ve tedavi amaçlı kullanılan iğnelerdir." diye konuştu.

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) kurallarına göre, kortikosterod kullanımında, maddenin damar ya da kas içine, direkt kana karışacak şekilde alınmasının cezaya tabi tutulduğunu ifade eden Kudaş, "Lokal olarak tendon, eklem içi gibi uygulamalarda ya da burun spreyi şeklinde alınması, kurallar açısından sakınca yaratmıyor. Örneğin bazı grip ilaçları da bu maddeyi içeriyor. Bunlar cezaya tabi değil." ifadelerini kullandı.

"Lokal uygulamalarda, doping kontrolü öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bildiriminin yapılması yeterli." diyen Kudaş, şöyle devam etti:

"Bu nedenle de Gökhan'ın herhangi bir ceza alacağını düşünmüyorum çünkü bu, performans artırıcı olarak kullanılmıyor, tedavi amacıyla yapılıyor. Mutlaka gerekli belgeler hazırlanmış, TFF'ye sunulmuştur çünkü bunların bildiriminin yapılması zorunlu. Astım ilacı gibi daha öncesinden başvuru yapıp, sonucunu beklememiz gerekmiyor. Bu durumlarda acil tedavi yapılmalı."

Sık olmamakla birlikte kendisinin de lokal uygulamalara başvurduğunu dile getiren Kudaş, hastalarda ağrıyı azaltabilmek ve tedavi için bu yöntemi kullandıklarını ifade etti.

Gençlerbirliği ve OFTAŞ Spor kulüplerinde, Gökhan Gönül ile çalıştığını kaydeden Kudaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gökhan'ın performans artırıcı ürün kullanmaya ne ihtiyacı ne de öyle bir karakteri var. Ben öyle bir uygulama yapıldığını ya da yaptığını düşünmüyorum. Kaldı ki uyarıcı bir madde alırsınız, performansınız artar. O çok farklı bir olay, bu ise tamamen tedaviye yönelik bir yöntemdir. Bu Gökhan'ın performansını artıracak, oyununu iyileştirecek bir yöntem değil."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.