Göksu Havzasının yamaç arazileri suyla buluşacak

Göksu Havzasının yamaç arazileri suyla buluşacak
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmali Projesinde yüzde 36 fiziki gerçekleşme sağlandığını açıkladı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün Göksu Havzası'ndaki yürüttüğü çalışmalarla yamaç arazilerinin modern sulamaya kavuştuğu bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmali Projesinde yüzde 36 fiziki gerçekleşme sağlandığını açıkladı. Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Göksu Havzası Yamaç Arazileri Sulaması İkmali inşaatı kapsamında muhtelif çap ve özellikte 14 bin 100 metre boru döşeme işi tamamlandı. 14 bin 100 metre boru imalatının yapıldığı işte yüzde 36 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Ana boru hattında 1829 mm ve 1727 mm çapında çelik boru hattı inşaatı ve yedek hatlarda HDPE boru hattı inşaatları devam etmektedir. Göksu Yamaç Arazileri Sulaması işi kapsamında 31 bin 250 dekar tarım arazisini borulu şebeke sulamaya kavuşturacaktır.

dsi-1.jpg

130 MİLYON TL YILLIK KATKI SAĞLAYACAK

Modern sulama yöntemiyle suyun verimli kullanılması sağlanarak toprak erozyonunu azaltmayı, bitkilerin daha iyi büyümesini ve verimliliğinin artmasını, suyun doğrudan bitkinin kök bölgesine damla damla verilerek tasarruflu bir sulama yöntemini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yamaçlı araziler için bu sistem oldukça faydalı olacaktır. Çünkü suyun eğimli arazide daha dengeli bir şekilde dağıtılmasına yardımcı olur. Bu da bölgede tarımsal üretimde önemli bir katkı sağlayacaktır. Çalışmalar tamamlandığında ve bölgede yapılacak sulu tarımla 2023 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 130 milyon TL yıllık katkı sağlanması hedeflenmektedir.”

dsi-3.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.