Gol başına 1.5 puan kazandık

Gol başına 1.5 puan kazandık
Torku Konyaspor, bu sezon attığı 44 golle tam 66 puan topladı. Attığı gol başına 1.5 puan kazanan temsilcimizin bu istatistiği ligin de en değerlisi oldu

ÖZEL HABER

Spor Toto Süper Lig’de 2015-2016 sezonunu müthiş bir şekilde kapatan Torku Konyaspor, tarihi bir başarıya imza atarken istatistiklere de damgasını vurdu. Sezonu 66 puanla 3. sırada tamamlayan ve sergilediği başarılı futboluyla ligin en çok konuşulan takımlarından birisi olan yeşil-beyazlılar gol/puan bazlı değerlendirmede ligin zirvesinde yer aldı.

Aykut Kocaman’ın sistemi üzerinde kolay gol yemeyen bir takım görüntüsü çizen Konyaspor, aynı şekilde sezon boyunca attığı golleri de iyi değerlendirdi. Temsilcimizin altın değerinde sayılacak golleri istatistiklere de yansıttı.

GOL BAŞINA 1.5 PUAN

34. hafta sonunda rakip filelere 44 gol bırakan Torku Konyaspor, attığı gollerin karşılığını en iyi alan ekip oldu. Sezon boyunca 33 gol yiyen Konyaspor, gol-puan verimliliğinde zirvede yer alırken gol başına 1.5 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Temsilcimiz böylece benzerine kolay rastlanılmayan bir başarıyı gerçekleştirdi. 

EN YAKIN KAYSERİ
Ligi 15. sırada tamamlayan Kayserispor, gol başına ortalamasında Konyaspor’dan sonra ligin en iyisi oldu. 34 haftada 34 puan elde eden Kayseri ekibi, sadece 25 gol atarak gol başına 1.3 puan ortalaması tutturdu. Ligde kalmayı 33. haftada garantileyebilen Kayserispor’un bu başarısının arkasında kuşkusuz attığı gollerin karşılığını alabilmiş olması var.

LİGDE GOL BAŞINA ORTALAMALAR

Şampiyon Beşiktaş sezonu 79 puanla tamamlarken filelere 75 gol bıraktı. Siyah-beyazlılar, gol başına 1.0 ortalaması yakaladı. Fenerbahçe gol başına 1.2 puan, Başakşehir 1.0, Osmanlıspor 1.0 ve Galatasaray 0.7 puan kazandı. Puan sıralamasında göre Kasımpaşa 1.0, Akhisar Bld 1.0, Antalyaspor 0.8, Gençlerbirliği 1.0, Bursaspor 0.9, Trabzonspor 1.0, Rizespor 0.9, Gaziantepspor 1.1, Kayserispor 1.3, Sivasspor 0.9, Eskişehirspor 0.7, Mersin İdmanyurdu 0.6 puan elde etti. (Seda Erciş)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.