Göl üzerinde biçerdöverin ada yolculuğu

Göl üzerinde biçerdöverin ada yolculuğu
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, göl ortasında bulunan adaya biçerdöver sal üzerinde yüzdürülerek çıkarılıyor.

Beyşehir'de ekili alanlarda hububat hasadı sürerken, Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Gölkaşı Mahallesi'nde bir biçerdöver adaya sal üzerinde yüzdürülerek çıkarıldı. Biçerdöver, Gölkaşı Adası'ndaki buğdayı hasat ettikten sonra yine aynı şekilde salla göl üzerinde yüzdürülerek kıyıya getirildi. İrili ufaklı 33 adanın bulunduğu Beyşehir Gölü'nün bazı adalarında tarımsal faaliyetler de yapılıyor. Adalardaki hububat ürünlerini hasat için biçerdöver, traktör gibi araçlardan istifade ediliyor. Biçerdöver ve traktörler bu araçların göl üzerindeki ulaşımı için özel olarak tasarlanan salı motor gücüyle çeken balıkçı teknelerinin yardımıyla adalara ulaştırılıyor. Biçerdöver ve sallar, adalardaki hasat çalışmaları tamamlanınca, yine salı çeken balıkçı tekneleri vasıtasıyla kıyıya getiriliyor.
Beyşehir'in göle sahili olan Gölkaşı Mahallesi'nde de uzun yıllardır hububat tarımı yapılan 610 dekarlık alana sahip Gölkaşı Adası'na biçerdöver göl üzerinde yüzdürülerek çıkarılıyor, Adadaki mesaisini tamamladıktan sonra sal üzerinde tekrar geri dönüş yolculuğuna başlayan biçerdöverlerin göl üzerindeki seyahatki renkli görüntüler oluşturuyor. Biçerdöver göl üzerinde yüzdürülürken üzerinden kendilerini göl sularına bırakan gençler görenlerin ilgisini çekiyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.