Golcü var gol yok!

Golcü var gol yok!
Kadrosunda hücum gücü yüksek önemli isimler bulunan ancak bu oyunculardan henüz yeterince faydalanamayan Torku Konyaspor, 8 haftada attığı 6 gol ile ligin en az gol atan ekibi konumunda

KADRODA YOK YOK

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 8 haftada ligin en az gol atan takımı Torku Konyaspor oldu. Kadrosunda Ciprian Marica, Dimitar Rangelov, Hasan Kabze, Gabriel Torje, Djalma Campos, Aliaksandr Hleb, Ömer Ali Şahiner ve Recep Aydın gibi hücumcuları bulunan Torku Konyaspor, Süper Lig’de hücum potansiyeli en yüksek takım konumunda. Hatta lig lideri Fenerbahçe’de bile sayıca bu kadar çok hücum oyuncusu yok. Ancak Torku Konyaspor bu flaş ekibe rağmen ligin en az gol atan takımı konumunda.

GOL KISIRLIĞI VAR

Geride kalan haftalarda ligde yalnızca 6 gol atabilen Torku Konyaspor’un gollerinin 2 tanesi penaltıdan gelirken en golcü oyuncu da ilk 2 haftada attığı 2 gol ile Torje oldu. Büyük umutlarla transfer edile forvet oyuncuları Marica ve Rangelov ise birer penaltı golüne imza atarak bekleneni veremeyen oyuncuların başında geldiler. Torku Konyaspor’un gol yollarında etkisiz kalmasının en önemli etkenlerinden birisi de bazı oyuncularından hemen hemen hiç yararlanamamış olması olarak gösteriliyor.

KALE ŞİMDİLİK SAĞLAM!

Torku Konyaspor az gol atmasının yanı sıra kalesinde de az gol gören bir ekip konumunda. Temsilcimiz ilk 8 maçta sadece 3 gol yiyen İstanbul Başakşehir’in ardından Gençlerbirliği ile birlikte 7 gol ile kalesinde en az gol gören Spor Toto Süper Lig ekibi oldu. Yenilen 7 golün 6’sını Kaya Tarakçı’nın görmesi de dikkat çekti. Ligin hücum yönü en kuvvetli takımı 8 haftada bulduğu 14 gol ile Bursaspor olurken, kalesinde en fazla gol gören takımda 17 gol ile Balıkesirspor oldu. (Mücahit Yaprakcı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.