Goldman Sachs'den Vergi Reformu Uyarısı

Goldman Sachs'den Vergi Reformu Uyarısı
Goldman Sachs raporu:- "Obamacare'in iptali, vergi reformu sürecini olumsuz etkileyerek yeni bir vergi yasası oluşturmak için yapılacak görüşmelerde gecikmeye neden olacak"- "Yeni vergi yasasının 2017 sonu veya 2018 başına kadar sonuçlanması beklenmiyor"

NEW YORK (AA) - ABD merkezli uluslararası yatırım bankacılığı ve finansman devi Goldman Sachs, hükümetin vergi reformu yasasını hızlı şekilde geçiremeyebileceği uyarısında bulundu.

Goldman Sachs'in bugün yayımlanan raporunda, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasının önemli vaatlerinden olan kurumlar vergisini düşürme ve orta sınıf üzerindeki vergileri azaltma planlarının "Obamacare" nedeniyle hızlı şekilde hayata geçirilemeyeceği iddia edildi.

Raporda, ABD'de Obamacare adıyla bilinen sağlık reformunun iptalinin ABD Kongresindeki Cumhuriyetçiler tarafından nisanda iptal edilmesinin planlandığına, ancak Obamacare'in iptali için hem Cumhuriyetçiler arasında farklı görüş ayrılıkları olduğuna, hem de ABD Senatosunda henüz bu konuda çoğunluk desteğinin oluşmadığına dikkat çekildi.

Obamacare'in iptalinin en erken bu yılın nisan-haziran döneminde gerçekleşeceğinin savunulduğu raporda, bunun vergi reformu sürecini olumsuz etkileyerek yeni bir vergi yasası oluşturmak için yapılacak görüşmelerde gecikmeye neden olacağı vurgulandı.

Raporda, yeni vergi yasasının 2017 sonu veya 2018 başına kadar sonuçlanmasının beklenmediğine yer verildi.

Ayrıca, raporda, vergi reformunun ardından ABD'nin cari açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya oranının yüzde 1 oranında yükselmesinin tahmin edildiği ifade edilirken, vergi oranlarında yapılacak kesintilerin Amerikan ekonomisine etkisinin 2018 ve 2019 yıllarında görülebileceği belirtildi.

Trump, seçim kampanyası sırasında ve Beyaz Saray koltuğuna oturduktan sonra, ABD'de yüzde 35 seviyesinde bulunan kurumlar vergisi oranını yüzde 15-20 aralığına düşürmeyi, orta sınıf üzerindeki vergi oranlarını da azaltmayı vadetmişti.

Söz konusu vaatlerin ardından, vergi kesintilerinin Amerikan ekonomisinde büyümeye olumlu katkı yapmasını öngören yatırımcılar, Trump'ın başkan olarak seçildiği 8 Kasım tarihinden itibaren borsada alış pozisyonlarını kuvvetlendirdi ve New York borsası son üç buçuk ayda rekor üstüne rekor kırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.