Gölova Devlet Hastanesine diyaliz ünitesi kurulacak

Gölova Devlet Hastanesine diyaliz ünitesi kurulacak
SİVAS (AA) - Gölova ilçesindeki Devlet Hastanesine diyaliz ünitesi kurulacağı belirtildi.Kaymakam Erkan İsa Erat yaptığı yazılı açıklamada, diyaliz...

SİVAS (AA) - Gölova ilçesindeki Devlet Hastanesine diyaliz ünitesi kurulacağı belirtildi.

Kaymakam Erkan İsa Erat yaptığı yazılı açıklamada, diyaliz ünitesiyle ilgili Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Kurumundan gerekli iznin alındığını belirtti.

Erat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İlçemiz ve köylerimizde bulunan diyaliz hastalarımızın, çevre komşu ilçelerimize gitmemesi için yaptığımız müracaatlar neticesinde gerekli izinler alınarak, İlçemize diyaliz merkezi kurulması kararlaştırılmıştır. Özellikle yaz mevsiminde gurbetten gelen ve diyaliz hastası olanlar bu ihtiyaçlarını komşu ilçelerimize giderek çözüyorlardı. Bu da o hastalarımız için zor oluyordu. Çok şükür ilçemizin bir sorununu daha çözmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Diyaliz ünitesinin cihazlarının iş adamları tarafından alınacağını kaydeden Erat, "Kısa süre içerisinde diyaliz ünitesinin hizmete sokmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.