Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Gönül, Arzu Eder

Gönül, Arzu Eder

Konya’m Büyükşehir Belediyemizin internet sitesindeki sloganlara göre “eğitim ve spor şehri” “kalkınmada öncü şehir” “huzur şehri” “çevre dostu şehir” “tarım ve sanayi şehri” “ulaşımda model şehir” “kültür ve tarih şehri” “bilim ve kongre şehri”  olarak tanımlanmış. Bunların en azından bir bölümünü temenni kabul ediyor ve Sn. Başkanımızın üçüncü döneminde gerçekleşmesini diliyorum. Belediyemiz İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği tarafından “İdare ve Belediyecilik Sistemi” “Çevre ve Çevre Düzenlemeleri” alanlarında birincilik ve ikincilik ödülleri almış. Kutluyor ancak Avrupa’nın belediyelere lâyık görülen “Dünya’da Yılın En İyi Tramvay Sistemi Ödülü” “En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi Ödülü” “Destinasyon Yönetiminde En İyi Turizmci Belediye” gibi nice ödüllerin de nasip olmasını yürekten arzu ediyorum.

Belediyecilik günümüzde artık şekil değiştirdi ve kente vizyon getirmek, marka şehir oluşturmak, gelecek nesillerin beklentilerine uygun kentler kurmak, kente ve kentliye artı katma değerler yaratmak başkanların  görevleri haline geldi. Bir TV röportajında yıllar önce izlediğim “başkanımızdan memnunuz, bize bir zararı yoktur” sözleri bugün artık fıkra gibi kaldı.

Belediye’de geçen yıllarımda Altınpark’ta Belediyeler Fuarı yapılır ve partili belediyelerin faaliyetleri sergilenirdi. Amaç halka tanıtım da olsa adeta proje yarışı halinde geçen günler beyin fırtınası ve yeni proje hazırlıkları açısından çok yararlı olurdu. Bugün artık internetle küçülen dünyada hizmet yarışındaki belediyelerin projelerini izlemek çok kolay.  Yapılanları takdir ve teşekkürle izliyor ancak kentinizde olmayanlara da gıpta ediyorsunuz. Kısaca gönül hep daha iyilerini arzu ediyor zira Konya’m ve hemşehrilerim her şeyin en iyisine lâyık.

Bakın neler yapılmış,  neler planlanmış neler; Anadolu’nun bağrında tekne turu da yapılabilen 70 km uzunluğunda göl, Dünya Ticaret Merkezi, 7 milyon metrekare serbest bölge, Anadolu’da su kaypark, 20 katlı kavşak-23 alt ve üst geçitli ring yolları, 2 milyon metrekare alanda 20 esnaf sitesi, teleferikler, dağ ormanlaştırılması, huzurevi, belediyece yaptırılıp Sağlık Bakanlığı’na devredilen hastane, şehir içinden ırmak geçirme,  halka sunulan ve seçtirilen meydan projeleri, finans merkezleri, 3 milyon metrekare alanda devasa gölet ve su kayağı tesisli şehir parkları, bisiklet otobanları, spor köyleri, sokakta yaşayan ve çalışan çocuklar rehabilitasyon merkezi, ülkemin en büyük-Avrupa’nın ikinci-Dünya’nın üçüncü büyüklükte hayvanat bahçesi (yılda 2 milyon kişi ziyaret etmiş), yaşlılara yönelik evde bilişim destekli yaşam merkezleri, engelli yaşam ve rehabilitasyon merkezleri, özelliklerine göre  turizm merkezi yapılması planlanan ilçeler, kent orkestrası ve konser merkezi, surları günyüzüne çıkarmak, arkeopark arkeoloji parkı…

Günümüzde şehirler artık birbirleriyle yarış halinde ve gönül olmayanları, en iyileri, en farklıları arzu ediyor. Kazananın Konya olması dileğiyle..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR