Google Atatürk'ü kırmızı karanfil ile anıyor!

Google Atatürk'ü kırmızı karanfil ile anıyor!
Google Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Atatürk'ü ölümünün 76. yıl dönümünde kırmızı karanfil ile anıyor. Google ana sayfasındaki kırmızı karanfilin üzerine gelinde 'Ulu Önder Atatürk'ü saygıyla anıyoruz' yazısı görülüyor.
''Doodle'' olarak nitelendirilen özel tasarımlı logolar, 1999 yılından itibaren Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin tarafından kullanıldı.
 
Doodle uygulamaları, tüm dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca, internet kullanıcıları, bu özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.
 
Google, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 76. ölüm yıl dönümünü ''www.google.com.tr''de yayımladığı bir kırmızı karanfille andı.
 
Google Türkiye ana sayfasındaki kırmızı karanfilin üstüne gelindiğinde ''Ulu Önder Atatürk'ü saygıyla anıyoruz'' yazısı görülüyor. 
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk , ebediyete intikalinin 76. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anılacak. 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu , Anıtkabir'deki törene katılacak.
 
Davutoğlu, daha sonra Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından ATOCongresium'da düzenlenen törende yer alacak. 
 
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında, TBMM Atatürk Anıtı'nda anma töreni gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.