Google, Gmail e-posta hesaplarını silecek

Google, Gmail e-posta hesaplarını silecek
Dünyada en çok kullanıcısı olan Google, e-posta hesaplarıyla ilgili yeni kararlar aldığını açıkladı. Google, Gmail hesaplarını silmeye hazırlanıyor.

Google, siber güvenlik önlemleri kapsamında etkin olmayan Gmail hesaplarını sileceğini açıkladı.

1 Aralık'ta yürürlüğe girecek bu girişimle birlikte, iki yıl boyunca kullanılmamış hesaplar silinicek. Silinecek kullanıcıların Drive, Dokümanlar ve Fotoğraflar gibi Google Workspace uygulamalarını da içeren bir dizi hizmetle birlikte silinecek.

Google'ın bu adımını atmasının temel nedeni, eski hesapların siber saldırılara daha açık olabileceği endişesi. Unutulmuş veya kullanılmayan hesaplar genellikle ele geçirilmiş, iki faktörlü kimlik doğrulaması kurulmamış eski veya tekrar kullanılan şifrelere dayanabilir ve genellikle kullanıcılar tarafından daha az güvenlik kontrolüne sahiptir.

Google Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Ruth Kricheli, bu güvenlik önleminin, kullanıcıları spam, kimlik avı dolandırıcılığı ve hesap ele geçirme gibi güvenlik tehditlerinden koruma amacıyla yapıldığını belirtmişti.

Bu politika güncellemesi, yalnızca kişisel hesapları etkileyecek ve okul veya iş hesapları için geçerli olmayacak. Kullanıcıların hesaplarının silinmemesi için Google'a en az iki yılda bir oturum açmaları öneriliyor. Hesapların aktif kalmasını isteyen kullanıcılara, en geç 1 Aralık tarihine kadar oturum açmaları ve hatta güvenlik için iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmeleri tavsiye ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.