"Gördüğünüzden Fazlasıyız" kampanyası

"Gördüğünüzden Fazlasıyız" kampanyası
AB ile Türkiye iş birliğinde geliştirilen "İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi" kapsamında, toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik ön yargıları kırmak amacıyla düzenlenen kampanya tanıtıldı

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye iş birliğinde geliştirilen "İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP)" kapsamında, toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik ön yargıları kırmak amacıyla düzenlenen "Gördüğünüzden Fazlasıyız" kampanyasının tanıtımı yapıldı.

Türkiye Belediyeler Birliğince (TBB) yürütülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının da paydaş olduğu İSKEP kapsamında toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik ön yargıları kırmak amacıyla kampanya düzenlendi.

"Gördüğünüzden Fazlasıyız" kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanvekili Burak Çağatay Doğan, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısını kınadı.

Doğan, İSKEP'in, TBB tarafından dezavantajlı bireylerin istihdam yoluyla ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının sağlanması amacıyla yürütüldüğünü kaydetti.

Projenin 12 pilot belediyede gerçekleştirildiğini anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Yerel yönetimlerden hizmet sunumlarının geliştirilmesi, dezavantajlı bireylerin istihdama hazır hale getirilmesi, toplumsal farkındalığın oluşturulması alanlarında çalışmaların yürütüldüğü bu proje, dezavantajlı bireylere yönelik olarak sosyal destek ve istihdam hizmetlerinin koordinasyonu ve hizmet sunumuna ilişkin model oluşturulmasını hedeflemektedir. Bu çalışmayla, 12 pilot belediyede daha bütüncül hizmet sunulması hedeflenmektedir."

Proje kapsamında bin 700'den fazla belediye personelinin eğitildiğini bildiren Doğan, engelliler başta olmak üzere şiddet mağduru kadınlar, çalışan çocukların aileleri, eski hükümlü ve tutuklular, yoksullar ve yoksulluk sınırı altındakiler ile madde bağımlılarına, istihdam piyasasına katılımları için çeşitli rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verildiğini belirtti.

- Belediye Akademisi kurulacak

TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ise "Belediye Akademisi" kurulması için çalışma yürüttüklerini ve Ankara'da 120 dönümlük arsada inşaata başlanacağını söyledi.

Akademide, belediyelerin her kademesindeki çalışanlara, ihtiyaç duyulan eğitimleri vermeyi amaçladıklarını dile getiren Güngör, eğitimler sonunda uluslararası geçerliliği bulunan bir sertifikanın verilmesini hedeflediklerine işaret etti.

Güngör, akademinin sadece Türkiye'dekilere değil, bölgedeki diğer ülkelerin yerel yönetimlerine de açık hale getirilmesinin planlandığını kaydetti.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Virve Vimpari ise Çukurca'da 8 askerin şehit olmasına ilişkin, "Vahim terör saldırısı nedeniyle şehitlerimize Allah'tan rahmet dilemek istiyorum. Ailelere büyük sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. AB her zaman Türkiye'de teröre karşı oldu. Bundan sonra da hep Türkiye'nin yanında olacak. Terörü lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.