Görenler şaştı kaldı: Kertenkele sandı gerçek çok başka çıktı

Görenler şaştı kaldı: Kertenkele sandı gerçek çok başka çıktı
Adana'dan gelen davetsiz misafir için yetkililere çağrıda bulundu, donmak üzereyken bulduğu dikenli kelerin hayatını kurtardı.

Adana'dan gelen davetsiz misafir için yetkililere çağrıda bulundu, donmak haldeyken bulduğu dikenli kelerin hayatını kurtardı.

Sivas'ın Gemerek ilçesinde Kartalkaya Sulama Tesisinde işçi olarak çalışan Şükrü Pekyürek, sulama kanalının inşaatı için Adana'dan gelen boruların içinde bulduğu fakat ne olduğunu anlayamadığı sürüngenle şaşkına döndü. Boruların içerisinde yaklaşık 20 santimetre büyüklüğünde ki sürüngeni gören Pekyürek, canlının hareket etmediğini anladı. Pekyürek boruların içerisinden sürüngeni çıkartarak şantiye sahasında olan sobanın yanına götürdü. Yaklaşık 30 dakika sonra kertenkelenin hareket haline dönüşmesiyle yaşadığı anlaşıldı. Pekyürek, internet üzerinde yaptığı araştırmada bulduğu canlının dikenli keler isimli sürüngen olduğunu tespit etti.

Bu türün Türkiye'de Akdeniz bölgesi ve Yunanistan yaşadığını öğrenen Pekyürek, Dikenli kelerin yaşam bölgesine geri götürülmesi için yetkililere yardım çağrısında bulundu.

KERTENKELENİN TEKRAR DOĞAYA KAZANDIRILMASINI İSTİYORUM

Gemerek Kartalkaya Sulama Tesisinde çalışan Şükrü Pekyürek, "Bu hayvanı donmuş halde buldum. Kertenkele zannetmiştim önce. Donmuş bir vaziyetteydi bende onu sobanın yanına koydum, yarım saat sonra yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. İnternetten ne olduğunu araştırmaya başladım. Yaptığım araştırmalar sonunda dikenli keler olduğunu anladım. Yaptığım araştırmada Sivas civarında yetişemeyeceğini anladım. Yaşam alanının Akdeniz bölgesi ve Yunanistan olduğunu araştırmalarımda gördüm. Şuanda kertenkeleye şantiye bölgesinde bakıyoruz ve yetkililerden yardım istiyorum. Kertenkelenin tekrar doğaya kazandırılmasını istiyorum" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.