Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası

Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası
Şampiyonada 257 sporcu mücadele ediyor

MERSİN (AA) - Türkiye Görme Engeliler Spor Federasyonu (GESF) tarafından düzenlenen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası Mersin'de başladı.

Mersin Nevin Yanıt Atletizm Tesisleri'nde düzenlenen organizasyonda 257 sporcu atletizm, cirit, gülle atma kategorilerinde mücadele edecek.

GESF Başkanı Abdullah Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atletizmde en çok katılımın bu şampiyonada gerçekleştiğini belirtti.

Federasyon olarak son yıllarda başarılı bir grafik çizdiklerini ifade eden Çetin, şöyle devam etti:

"2014 Avrupa Şampiyonası ile başlayan sürecimiz, 5 sporcumuzun altın madalya almasıyla devam etti. 2015'te dünya üçüncülüğü başarımız var. Dokuz sporcumuzun paralimpik barajını aşarak Rio'da Türkiye'yi temsil ediyor olması görme engellileri buraya yöneltti. Bu şampiyonada Avrupa paralimpik barajını aşmaya çalışacak olan sporcular hocalarımız tarafından tespit edilecek. Özellikle genç sporculardan gelecek vaadedenler ile 2020 hazırlıklarına başlayacağız."

Şampiyona yarın sona erecek.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.