Görme engelliler Kilimanjaro'ya tırmanacak

Görme engelliler Kilimanjaro'ya tırmanacak
Tırmanışa, Antalya Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünden 10'u görme engelli 28 kişilik ekip katılacak

ANTALYA (AA) - Antalya Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi görme engellilerin de aralarında bulunduğu ekip, 10-25 Mayıs'ta Tanzanya'daki 5 bin 895 metrelik Kilimanjaro Dağı'na tırmanacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kilimanjaro Dağı'na gerçekleştirilecek tırmanışa, kulüp üyesi 10 görme engelli sporcu, 15 eğitimli dağcı, 1 hekim ile 2 çekim ekibi katılacak.

Bu kapsamda proje sorumlusu Dağcılık İl Temsilcisi Muharrem Koç ile görme engelli dağcılar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu'nu ziyaret etti.

- Engelliler Haftası etkinliğinde Ağrı Dağı'na çıkmışlardı

Koç, buradaki konuşmasında, Engelliler Haftası özel etkinliğinde Ağrı Dağı'na çıkan sporcuların, Kilimanjaro'ya tırmanarak bir başarı daha elde edeceğine inandıklarını belirtti.

Hacıcaferoğlu ise engellerin artık sporla aşıldığını ifade etti.

Görme engelli dağcıların, daha önce Ağrı Dağı'na yapılan zirve yürüyüşünde büyük performans ortaya koyduğunu vurgulayan Hacıcaferoğlu, "Dağcılarımız yeni bir başarı öyküsü yazmak için Afrika'nın en yüksek dağı Kilimanjaro'ya çıkacak. Spor tarihinde Antalyamıza ilki yaşatacaklar" ifadelerini kullandı.

Tırmanışın, 10-25 Mayıs'ta gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.