Görmez, Arkadaşının Cenaze Namazını Kıldırdı

Görmez, Arkadaşının Cenaze Namazını Kıldırdı
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bursa'da 56 yaşında vefat eden çocukluk arkadaşı Parlatır'ın cenaze namazını kıldırarak, vasiyetini yerine getirdi

BURSA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bursa'nın İnegöl ilçesinde 56 yaşında vefat eden çocukluk arkadaşı Mehmet Parlatır'ın, vasiyeti üzerine cenaze namazını kıldırdı.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen Parlatır'ın cenazesi, İshakpaşa Camisi'ne getirildi.

Cenaze namazı, öğle vakti cami bahçesinde Görmez tarafından kıldırıldı. Parlatır'ın cenazesi, ailesi, yakınları ve vatandaşların katıldığı namazın ardından Alanyurt Mezarlığı'nda defnedildi.

Görmez, namaz öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Parlatır'ın vasiyetinin, çocukları tarafından telefonla kendisine iletildiğini söyledi.

Parlatır'ın çok sevdiği bir arkadaşı olduğunu anlatan Görmez, "Kimse bilmez, 6 ayda bir İnegöl'e gelir, onunla oturur sohbet ederdim. O da bana gelirdi" dedi.

- Nepal'deki deprem

Görmez, bir gazetecinin sorusu üzerine, Nepal'deki deprem sonrası bölgeye ekip gönderdiklerini söyledi.

Nepal'de yaklaşık 2 milyon Müslüman'ın yaşadığını ve bu kişilerden bazılarıyla önceden irtibatlı olduklarını dile getiren Görmez, şunları kaydetti:

"Bu tür büyük musibetlerde yardım yaparken din ayrımı gözetmiyoruz. İlişkilerimiz, münasebetlerimiz oradaki Müslüman azınlıkla olduğu için onlar üzerinden inşallah çalışmalarımız şu anda başladı, devam ediyor. İhtiyacı bize bildirecekler, ona göre kararımızı vereceğiz. Henüz verilmiş bir kararımız yok."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.