Ulaş İnbaşı

Ulaş İnbaşı

Görünen köy

Görünen köy

Bu hafta Gaziantep haftasıydı. Futbolun ardından basketbolda da Royal Halı Gaziantep rakibimizdi. 
Son zamanlarda iki takımın maçlarında gizli bir sertlik var hatta zaman zaman bu sertlik görünür hale de geliyor. Hocaların halef selef olmasından mıdır bilinmez.
Neyse orası bizi fazla ilgilendirmez. 
Sezon öncesinde Torku Konyaspor’un transfer sıkıntısı olduğu bilinen bir gerçekti. Bunu ilk resmi maçta rotasyonda gördük.
Royal Halı Gaziantep’in, Zdovc ile çalışmaya başladığından bu yana, en büyük silahı sert savunması ve dış atışları. Zayıf karnı ise pota aldı. Bu artık herkes tarafından ezberlendi. 
Maçın ilk periyoduna ev sahibi olarak iyi başladık. Tribünleri coşturmayı çok iyi bilen Sean Williams’ın blokları ve hızlı hücum sayılarıyla fark bir anda açıldı. Konuk takım ise Jawad Williams ile ayakta kalmaya çalıştı. 
Konyaspor’da sistem belli. Top ilk önce Tucker ile buluşacak. Normali de bu. Ama Royal maçına özel boyalı alan oyunlarına ağırlık verilmeliydi. 
10 sayıya kadar çıkan fark ikinci periyotta yavaş yavaş erimeye başladı. 
3. periyot gelen felaketin habercisi gibiydi. Ribaunt sıkıntısı bilinen Royal Halı Gaziantep’e çok sayıda hücum ribaundu veren yeşil-beyazlılar, yavaş yavaş kendi sonunu hazırladı. 
Son periyoda temsilcimiz 3 sayı fark ile önde girerken, Royal Halı Gaziantep’in maç boyunca işlemeyen 3 sayı tehdidi son periyotta Rautins’le işlemeye başladı. Royal’in sert savunması karşısında bocalayan yeşil-beyazlılarda Aziz Bekir, uzun süre Tucker ve Williams’ı kenarda tutunca bir anda rüzgar konuk takımın arkasına geçti. 
Son periyotta bocalayan Konyaspor  yaptığı zorlama ve el üstü şutlarla oyundan koptu. Özellikle 1 numaraların yaptığı top kayıpları da buna eklenince iyi başladığın maç elinden kayıp gitti.
Konyaspor, 3 dakika parkede kalan Merthan’ı saymazsan 8 kişilik bir rotasyonla maçı tamamladı. Dar rotasyon bu sezon Torku Konyaspor’un başını ağrıtacak gibi. Tucker’ın dışında atıcısı da olmayan yeşil-beyazlılar, bir an önce ya alternatif skor üreticileri bulmak ya da almak zorunda. 
Konyaspor’da en çok can yakacak bölgelerden biri de 1 numara. Tyrone ve Bremer ikilisi bu maçta kötü bir görüntü verdi. Tyrone, 9 asistine rağmen, top kayıpları ve zorlama atışlarıyla can sıktı. Hele hele iki ismin yaptığı 10 top kaybı, Tyrone(6)-Bremer(4), kabul edilemez. 
Elbette kaybedilen sadece 1 maç. Daha kaybedilecek ve kazanılacak çok maç olacak ama takımdaki aksaklıklar bir an önce düzeltilmezse yarın çok geç olabilir. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ulaş İnbaşı Arşivi
SON YAZILAR