Uğur Özteke

Uğur Özteke

Gözünü sevdiğimin sisi (!)

Gözünü sevdiğimin sisi (!)

Yüce rabbimin verdiğinden sual olmaz. Konya ve Konya’da yaşayan bizler refah seviyesi olarak ne kadar büyürsek büyüyelim, ne kadar gelişirsek gelişelim, ne kadar çok para kazanırsak kazanalım, yine bir yerde Cenab-ı Allah’ın kurduğu denge içerisinde insan ve teknoloji olarak ne kadar aciz ne kadar biçare olduğumuzu bu günlerde tekrar tekrar yaşıyoruz. 

Dünya kenti, güzel Konya’mızın yine “sisli” günleri başladı.

Konya için sis demek, felç demektir. Hayatın durma noktasına gelmesi demektir.

Şimdi bizi yöneten büyüklerimiz ile “hazır kıta yalaka takımının kadrolu elamanları” bu “sis” yazımız üzerine yine görev başı yapacaklar!

Yapsınlar bekliyoruz inşallah.

Konya şehir olarak yanlış yerleşimin canlı bir örneği olabilir. Tabii çanak içindeyiz. Soğuk ve sıcak hava atmosferlerinin yoğunlaştığı bu günlerde sis tabakası bir doğa gerçeğidir(!) Bu günlerde rüzgârlarda kuvvetli hava akışkanlığı olmadığı için yoğun tabaka şehrin üzerine çökmektedir.

Durum böyle olunca da Konya’mızda kara ulaşımı aksar, hava ulaşımı tamamen biter.  Eeee tren var diyeceksiniz. Amma İstanbul treni de Pendik’te son bulur. İki aktarma yapmak zorundasınız. Haydarpaşa malum.  Hem büyük şehrin üç ulaşımından ikisini kitlersek tek trenle bu yükü ne kadar çekebiliriz ki?

Bugün günlerden 17 Aralık. Şeb-i Arus.

Konya iki gündür klasik olarak yine sise teslim. Hadi bugün çok dua edelim de uçaklar iniş yapabilsinler. İnenler de buradan uçsunlar.

Değilse dört gözle beklediğimiz bugün özellikle şehrimize gelmek isteyen yabancılara, yabancı devlet adamlarına, işadamlarına yine rezil olacağız.

Bugün her zamankinden biraz daha fazla duaya ihtiyacımız var.   

FATMA HANIMA YAKIŞAN FLİM

Meram Belediyesi “Kadına şiddet”e dikkat çekmek amacı ile bir kısa filim hazırlatmış. Vallahi bizim memleketimiz adı üstünde Konya. Allah’a şükürler olsun ki biz Konyalılar, Allah’tan korkar, kuldan utanırız. Şöyle bir etrafımıza baktığımız zaman hanımlarımızı da pek severiz. Onları el üstünde tutarız. Haa aramızda hanım kısmını fazla sevenlerimiz de vardır. Sevsinler sevgiden zarar mı gelir ama değil mi? Kendine güvenen ve becerebilenlere de helal olsun diyorum. Bizde öyle şeyler olmaz yok dersek de Allah taş yapar. Bizim analarımız her şeylerimizdir. Onlar bizim baş tacımızdır. Kızlarımız, kardeşlerimiz canlarımızdır. Erkek evlatlarımızdan, erkek kardeşlerimizden çok kızları düşünürüz. Ama bazılarımızın da tersleri çok kötüdür. Bizde de tek tük olsa kötü örnekleri yaşanıyor. Biz onları hemen halının altına süpürüyoruz. Ama Fatma Hanım bu toplumsal olaya parmak basmış. Tabii bu parmak biz herifler açısından (!) sıkıntı da verebilirdi. Ancak yürekliliğinden dolayı biz hanımlarını çok seven kesim olarak Fatma Hanıma teşekkür ediyoruz.

MEDAŞ MAR-SAN SANAYİ

SİTESİNİN LAMBALARINI YAKMIŞ

Geçtiğimiz hafta bir güzel çalışma için MEDAŞ’a teşekkür edince bir okurumuz Mar-San Sanayi sitesi için MEDAŞ’tan şikayetçi olmuştu. Bizde konuyu köşemize taşıyarak MEDAŞ yöneticilerinden sanayicilerimiz adına ricada bulunmuştuk.

 İşte MEDAŞ’ın bilgilendirme notu;  “12.12.2015 tarihinde “Konya Gibiyim” başlıklı yazısında bir okurun Mar-San Sanayi Sitesi’nde yer alan sokak lambalarının arızalarının giderilmediğinden bahsedilmiştir. Söz konusu bölgede sokak lambası arızaları giderilmiştir. Yatırım planı dahilinde yapılacak kısım ise 2016 yatırım listesine alınmıştır.”…

Teşekkürler MEDAŞ…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bilginin efendisi olmak istersen, çalışmanın kölesi olmalısın.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ereğli çevre yolunda TEDES’e rağmen hız yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR