Gözünüzden olmayın!

Gözünüzden olmayın!
Konya Göz Merkezi Doktoru Op. Dr. İbrahim Yener, “Kalitesiz gözlük alarak sağlığınızla oynamayın. Ultraviyole ışınları gözün birçok tabakasında hasar ortaya çıkartabiliyor” dedi

Yaz aylarında hayatımızın vazgeçilmez aksesuarı haline gelen güneş gözlükleri aslında gözümüzün kurtarıcısı. Konya Göz Merkezi Doktoru Op. Dr. İbrahim Yener, cildimizi koruduğumuz gibi gözümüzü de korumamız gerektiğini belirtirken güneş ışınlarına karşı uyarılarda bulundu.

GÜNEŞ IŞINLARINA DİKKAT

İlkbaharda ve yaz aylarından güneş ışınlarının daha dik gelmesiyle beraber ultraviyole ışınlarının gözü ciddi bir şekilde etkilediğini vurgulayan Dr. Yener, güneş gözlüğü konusunda uyarılarda bulundu. Yener, “Ultraviyole ışınları gözümüzü ciddi bir şekilde etkiler. Ultraviyole dediğimiz bu ışın gözümüzün birçok tabakasında hasar ortaya çıkartabiliyor. Kornea dokusunda zedelenmeler, konjonktiva dokusunda et büyümesi ve lensimizde katarak meydana getirebiliyor. En önemlisi ise retina dediğimiz sarı nokta da ciddi hasarlar doğurabiliyor. Güneş gözlüğü kullanmak bu sebeple çok önemli” ifadelerini kullandı.

“KALİTESİZ GÖZLÜK ALMAYIN”

Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun ultraviyole koruyuculu olması gerektiğini vurgulayan Yener, sokaktan güneş gözlüğü alınmaması konusunda uyardı. Yener, “Güneş gözlüğü alırken yüzde 100’e yakın ultraviyole koruması olan güneş gözlüğü tercih edilmeli. TSE belgeli gözlükler her zaman için iyi bir tercihtir. Güneş gözlüğü aksesuar olarak alınsa da aslında sağlık için kullanılması gerekiyor” dedi. Her bütçeye göre kaliteli gözlük bulmanın mümkün olduğunu belirten Yener, “Burun ameliyatı geçirmiş olan kişilerin gözlük seçerken ağır gözlük almamaya dikkat etsinler. Büyük bir yüz ve göz yapısı olanlar daha geniş çerçeveli ve kavisli gözlük tercih ederek gözlerini korumuş olurlar” şeklinde konuştu.

MARKAYA GÖRE FİYAT

Kale Optik Yetkilisi Fatih Erkale de 130 liradan başlayan güneş gözlüklerinin cam kalitesine ve markasına göre 600 liraya kadar çıkabildiğini ifade etti. Gözlük almadan önce mutlaka kalitesinin sorulması gerektiğine değinen Erkale, “Gözlerinde oluşan şikâyet nedeniyle vatandaşlar güneş ışınlarının yoğunlaşmasıyla kaliteli gözlük arayışına giriyor. Sokaktan güneş gözlüğü almak yerine bir kere kaliteli gözlük almak avantajlı sağlıklı bir seçim olacaktır. Numaralı gözlük kullanan müşterilerimize de kalite standartlarına uygun numaralı güneş gözlüğü yapıyoruz” dedi. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.