Grafikli - Rus Saldırılarının Hedefindeki Türkmenler

Grafikli - Rus Saldırılarının Hedefindeki Türkmenler
Rusya'nın ve Esed rejiminin Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarını artırması nedeniyle 6-7 bin dolayında Türkmen yurdundan oldu

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU/İSMİHAN ÖZGÜVEN - Rusya ve Esed rejiminin gerçekleştirdiği saldırılar, 6-7 bin dolayında Türkmen'i yurdundan etti.

Rusya'nın, 30 Eylül'den itibaren Suriye'de başlattığı hava operasyonunda Bayırbucak Türkmen bölgesi de bombalanıyor. Saldırıların yoğunlaşmasının ardından bölgenin güneyindeki Kızıldağ ile Gımam, Derhanne ve Zuveyk köylerini ele geçiren rejim güçleri ile Türkmen gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

Patlama seslerinin eksik olmadığı Türkmendağı'nda, siviller de bombaların hedefi oluyor. Büyük kayıpların verildiği ve yaklaşık 17 bin kişinin yaşadığı Bayırbucak Türkmen bölgesindeki 20 köy tamamen boşaltıldı. 6-7 bin dolayında Türkmen'in yurtlarını terk etmek zorunda kaldığı saldırılarda şimdiye kadar onlarca sivil hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Saldırılardan kaçan çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan Türkmenler, Türkiye-Suriye sınırında bulunan Yamadı ve Sallur köyleri ile Hatay'daki akrabalarının yanına sığındı.

Türkiye sınırına yakın bölgede kurdukları derme çatma çadırlarda, Türk Kızılayı ve AFAD'ın gönderdiği yaşam malzemeleriyle hayatta kalma mücadelesi veren aileler, tüm olumsuzluklara ve imkansızlığa rağmen hayatta kaldıklarına şükrediyor.

Yardımlarından dolayı Türkiye'ye minnettar olduklarını belirten Türkmenler, köylerini rejim güçlerinin ve Rusya'nın saldırılarından korumaya çalışan akrabalarına yardım etmek için sınırdan ayrılmak istemiyor.

Türkmenler, 4 yılı aşkın süredir devam eden savaşın ve kendilerine yönelik saldırıların son bulmasıyla köylerine dönmeyi bekliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.