Gram altında düşüş devam ediyor! Yastık altı altınlar için açıklama

Gram altında düşüş devam ediyor! Yastık altı altınlar için açıklama
 Muhabir
Yeni haftanın ilk gününde güncel gram altın, Cumhuriyet altını, çeyrek altın fiyatları grafiği kırmızıya döndü. Yatırımcılar altın alınır mı, satılır mı diye arayışa girerken ekonomi yönetiminin altın ile ilgili planı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta yükselişle başlayan altın fiyatları bu hafta yatay seyrini koruyarak başladı. Bugün gram altın 1.957 TL'den alıcı buluyor.

Altın fiyatları güçlenen doların etkisiyle haftaya düşüşle başlıyor. Altın yatırımcıları Fed'in 2024 politikalarına yön vermesi muhtemel ABD enflasyon rakamlarını bekliyor.

8 Ocak 2024 sabahında ons altın 2036 dolar seviyesinde işlem görürken gram altın 1957 liraya alıcı buluyor.

Spot piyasada güncel altın satış fiyatları:

Çeyrek altın 3378 lira

Yarım altın 6765 lira

Tam altın 13396 lira

Cumhuriyet altını 13438 lira

Reşat Altını 13470 lira

Gremse altın 33595 liradan el değiştiriyor.

YASTIK ALTI ALTINLAR İÇİN YENİ ÇALIŞMA

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik mevcut sistemlerin geliştirilmesi ve yeni uygulamaların hayata geçirilmesi için çalışmalara devam edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bu süreçte bankaların daha aktif olması ve vatandaşın yatırdığı altını ihtiyacı olduğunda çekebilmesi için bankaların fiziki altın teslimini kolaylaştırması önümüzdeki dönemde atılması planlanan adımlar arasındadır” bilgisini paylaştı.

Sisteme dahil edilmek istenen altın birikimi için, “Cazip enstrümanlar geliştirildi, bunların geliştirilmesi için çalışmalar yapılıyor” diyen Yılmaz, üretimin altın ihtiyacını karşılayacak şekilde artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.