Gram altından tarihi zirveye yakın açılış!

Gram altından tarihi zirveye yakın açılış!
 Editör
Yeni haftanın ilk günlerinde altın fiyatlarında sert yükseliş dikkat çekiyor. Dün itibarıyla ons altın, 16 Mayıs’tan bu yana ilk kez 2 bin 18 doların üzerini test ederken, Gram altın fiyatları bugüne tarihi zirveye çok yakın bir yerden 1875 TL'den başladı

Kasım ayının ortalarından bu yana sert yükseliş gösteren altın fiyatları yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Geçen haftalarda ABD’de enflasyon rakamlarının aylık ve yıllık bazda gerilemesiyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına ilişkin beklentiler değişti.

ABD’de enflasyonun gerilemesiyle birlikte Fed’in bu yıl bir faiz artırımına gitmeyeceği beklentileri kuvvetlendi. Hatta bazı kurumlar Fed’in mayıs ayında bir faiz indirimine gidebileceğini öngördü.

FAİZ İNDİRİMİ ÖNGÖRÜSÜ

Deutsche Bank ekonomistleri dün yaptığı tahminde gelecek yılın ilk yarısında hafif bir ABD resesyonunun gelmesiyle birlikte Fed'in piyasaların şu anda fiyatlandırdığından daha sert bir şekilde faiz indirimine gideceğini öngördü.

Deutsche Bank ekonomistleri görünüm raporunda 2024'te faiz indirimlerinin 175 baz puan olacağını öngördü.

ONS 6.5 AYIN ZİRVESİNDE

Haftanın ilk işlem gününe 2006 dolardan başlayan ons altın 2018 dolar seviyesine kadar yükselerek 16 Mayıs 2023 tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi test etti. Ons altın günü 2014 dolardan kapattı.

Güne 2014 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda sakin seyrederek 2016 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 2013 dolar, en yüksek ise 2018 dolar seviyeleri test edildi.

REKOR ÜZERİNE REKOR

Haftaya 1859 liradan başlayan gram altın 1875 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Gram altın günü 1869 liradan kapattı.

Güne 1871 liradan başlayan gram altın 1877 liraya kadar yükselerek tarihi rekor kırdı. Gram altın şu dakikalarda 1875 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1868 lira, en yüksek ise 1877 lira seviyeleri test edildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.