Granit ithalatında yeni düzenleme

Granit ithalatında yeni düzenleme
ANKARA (AA) - Vietnam menşeli olarak beyan edilen veya bu ülke çıkışlı granit ithalatında da Çin menşeli ürünlere uygulanan dampinge karşı önlemin...

ANKARA (AA) - Vietnam menşeli olarak beyan edilen veya bu ülke çıkışlı granit ithalatında da Çin menşeli ürünlere uygulanan dampinge karşı önlemin yürürlüğe konulmasına karar verildi.

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, soruşturma çerçevesinde elde edilen bilgiler doğrultusunda, Vietnam menşeli olarak beyan edilen veya bu ülke çıkışlı granit ithalatında, Çin menşeli ürünler için yürürlükteki dampinge karşı kesin önlem ile aynı tutarda dampinge karşı kesin önlemin yürürlüğe konulması kararlaştırıldı.

Çin menşeli ithalat için yürürlükteki dampinge karşı önlemde ithalatta haksız rekabetin önlenmesi hakkında mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılacak değişiklikler, bu önlem için de geçerli olacak.

Çin menşeli granitin ithalatında ton başına 174 dolar dampinge karşı önlem uygulanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.