Nurullah Çetinkaya

Nurullah Çetinkaya

GS Store

GS Store

Galatasaray mağazasının yakılması olayını tüm Fenerbahçe taraftarına mâl etmemek gerekiyor. Üç beş kendini bilmezin yaptıklarını tüm Fenerbahçe camiasına yüklemek, Fenerbahçe taraftarı olan sevdiklerimizi üzmemize neden olabilir.

Galatasaray’ın mağazasının kundaklanması Fenerbahçe taraftarının gerçekleştirdiği bir olay olmaktan çok kendilerine Fenerli diyen holiganlar tarafından yapılmıştır. Açıkça bir terör eylemidir. Onlar üzülünce polis arabalarını ters çevirip, sevinince ezeli rakipleri Galatasaray’ın mağazalarını yakarlar. Çok görmemek lazım, kendilerine ulaşılacak hedef olarak Galatasaray’ı seçmişlerdir. Çünkü hayatlarının onlar için bir anlamı yoktur. İçlerindeki pisliği Fenerbahçe taraftarı kimliği altında dış dünyaya sıçratma niyetindedirler. Doğal olarak hedefe ulaşamayınca da seyrek olarak tattıkları tatmin duygusu onlarda geçici insanlık kaybına neden olmaktadır. Bu insanlık kaybıyla birlikte içlerindeki “id”in verdiği gazla ilk gördükleri Galatasaray mağazasını yağmalayıp kundaklamışlardır.

Yaktıkları formaların üzerinde Türk bayrağının olmasının da onlar için bir önemi yok maalesef. Zira bazı vatansever Fenerbahçeliler haricinde pek çoğu, aynı gün Hatay’da şehit edilen polis memuruna ağlamak yerine maçta yere düşüp burnu kanayan oyuncularına ağlamışlardır. Oyuncularına üzülmeyenlere de sosyal medya üzerinden “O forma da ay-yıldız vardı, utanın kendinizden” diye milliyetçilik edebiyatı yapmışlardır. Ancak birkaç gündür bu çakma milliyetçilerden “Galatasaray formalarında da ay-yıldız vardı, niye yaktınız?” diyenine rastlamadım hiç. Hatta Fenerbahçe yönetimi bile, durumdan kendi taraftarlarını sorumlu tutmak yerine, olayı adi bir hırsızlık olarak göstermeye çalışan bir basın bildirisi yayınlamakla yetindi.

Çevremde tanık olup da hayretler içinde kaldığım olaydır bu takım fanatizmi. İnsanlar sırf “ego mastürbasyonu” yapmak adına ömründe hiçbir yerde sosyal bir ilişki içine giremeyeceği falan takım filan futbolcu için çevresindeki insanları kırıyor, onlara ağır hakaretler ediyor hatta küsüyor. İnsanımız her konuyu abarttığı gibi futbolu da abartıyor maalesef. Futbolu eğlence amacından saptırıp hayat memat meselesi yapıyor. Fanatizm insanımızın en büyük zaafı, takım fanatizmi, parti fanatizmi, teknoloji fanatizmi, lider fanatizm vb. hiç birimiz farklı görüşleri sindirip onların da düşüncelerini söyleme haklarının olduğunu kabullenemiyoruz. Toplum olarak her şeyden önce bu engeli aşmalıyız. Bundan sonra büyük bir aile gibi büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edebiliriz.

Ayağımız kayıp yere düştüğümüzde, herhangi bir rahatsızlıktan dolayı hastaneye yattığımızda, düğünümüzde, cenazemizde bizimle birlik olup acılarımızı paylaşıp azaltacak, sevincimizi paylaşarak artıracak olanlar futbolcular, kulüp başkanları, parti liderleri değil çevremizde bizimle birlikte büyüyen, başımız dara düştüğünde ilk arayacağımız, bizim sevdiğimiz ve bizi seven insanlar olacaktır. Bu insan Galatasaraylı da olabilir Fenerbahçelide, AKP’li de olabilir CHP’lide, İstanbullu da olabilir Diyarbakırlı da ama sonuçta bizim yanımızda o olacak.

İşte bu sebepten dolayı çevremizdeki insanları düşüncelerine, tuttukları takımlarına, sevdikleri liderlere ya da oy attıkları partilere göre değil sadece insan oldukları ve bizim yanımızda oldukları için sevelim. Tüm Galatasaraylı kardeşlerime de bir önerim var. Onlar sizin mağazanızı kundaklamış olsalar bile siz elinize çiçek alarak gidin ve Fenerbahçe’nin mağazalarının önüne bırakın. Bu Fenerbahçeli kardeşlerimizin kalbini kırmaktan daha asil bir davranış olacaktır. Şüphesiz bu davranışı bile hiçe sayarak size küfür eden, sizi aşağılayan ve sizi şiddete yönlendirmek isteyen kendini bilmezler olacaktır, onları kafanıza takmayın. Çünkü onlar Fenerbahçeli olmaktan çok kana susayan vampirlerdir. Siz gerçek Fenerlilere yani futbolu sadece eğlence aracı olarak görenlere saygı duyun kan dökme aracı olarak görenlere değil.

Yazıma son verirken, Futbolu eğlence olarak gören, rakiplerine karşı saygılı tüm Fenerbahçeli kardeşlerimi şampiyonlukları nedeniyle kutlarım. Fenerli de olsak Galatasaraylı da olsak hepimiz kardeşiz.

SAYGILARIMLA

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nurullah Çetinkaya Arşivi
SON YAZILAR