GSS prim borcu sağlık hizmetlerinden yararlanmayı engellemeyecek

GSS prim borcu sağlık hizmetlerinden yararlanmayı engellemeyecek
Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamındaki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecek.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) içerisindeki vatandaşlar, prim borcu olsa dahi Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam edecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı açıklamasına göre, GSS'li olup prim borcu sebebiyle sağlık hizmetinden yararlanamayacak Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü oldukları şahısların, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitesi hastanelerinde verilen sağlık hizmetlerinden faydalanmalarına ilişkin uygulama31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

Böylece bu çerçevedeki kişiler, prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın devlet hastaneleri ile devlet üniversitesi hastanelerinden önümüzdeki sene de faydalanabilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.