Gto Başkanı Bartık:

Gto Başkanı Bartık:
"Gaziantep'in ihracatında önemli bir yere sahip olan Irak'a ulaşımın daha hızlı olması için şehrimizden Irak'a direkt uçuşlar yapılmasını istiyoruz"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep ile Irak arasındaki ticari ilişkilerin artırılması için çalıştıklarını bildirdi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Sabah Aldabbagh, odayı ziyaret ederek Bartık'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bartık, Irak'ın Gaziantep için önemli bir pazar olduğunu belirtti. Bu ülkeyle ticari ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu kaydeden Bartık, ilişkilerin daha da artırılması için çalıştıklarını ifade etti.

İş adamlarının Irak'a daha hızlı ulaşması için Gaziantep'ten bu ülkeye direkt uçuşlar başlatılmasını isteyen Bartık, şunları kaydetti:

"Gaziantep'in ihracatında önemli bir yere sahip olan Irak'a ulaşımın daha hızlı olması için şehrimizden Irak'a direkt uçuşlar yapılmasını istiyoruz. Bu konuda Başkonsolos Aldabbagh'ın desteklerini bekliyoruz çünkü Gaziantep'ten bu yılın 11 aylık diliminde Irak'a 2 milyar 2 milyon 820 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bu rakamın daha fazla olması için hava ulaşımının olması gerektiğine inanıyorum."

Bartık, Irak'ı önemsediklerini, bu doğrultuda Erbil'e ticaret ofisi açtıklarını hatırlattı.

Aldabbagh da uçuşlarda Bağdat ve Basra'ya inenlerin vizelerini havaalanından aldığını kaydederek, direkt uçuşlarla ilgili talebi yetkililere ileteceklerini belirtti.

Gaziantep'in ticaret ve sanayide önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Aldabbagh, emekli olduktan sonra burada yaşamak istediğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.