"GTO Ekonomi Sohbetleri"

"GTO Ekonomi Sohbetleri"
GTO Başkanı Bartık: - "Gelecekte Rusya'nın yer altını komple biz inşa edeceğiz. Bunu bugünden düşünmek gerek"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, Rusya'nın alt yapı yetersizliğini hatırlatarak, "Gelecekte Rusya'nın yer altını komple biz inşa edeceğiz. Bunu bugünden düşünmek gerek" dedi.

"GTO Ekonomi Sohbetleri"nin ikincisi odanın konferans salonunda gerçekleştirildi. "Gaziantep Bölgesel ve Küresel Vizyonu" konusunun ele alındığı buluşmada konuşan Eyüp Bartık, Türkiye'nin çevresinde yaşanan savaş ve kavgalardan etkilenip demoralize olmak yerine krizleri fırsata çevirmenin yollarının aranması gerektiğini söyledi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da ciddi gerginlikler yaşandığını ifade eden Bartık, "Suriye'de savaş var, bizim kuzeyimizdeki Rusya ile ilişkilerimiz kötü. Fakat kendi işim vesilesiyle Rusya ile ilişkilerimizi izliyorum. Rusya bizden ürün almıyor ama bizim ürünler Belarus'a gidiyor. Belarus'ta bazen araç değişiyor, bazen ise hiçbir şey olmadan belge değişerek Rusya'ya gidiyor. Az önce bir ağabeyimiz diyor ki 'ben Rusya'ya eskisinden daha fazla mal satıyorum'. Yani aslında biz 'eyvah tükendik, bittik, yok olduk' diye düşünüyoruz ama aslında yeni bir fırsat doğuyor." diye konuştu.

Krizlerden çok yeni fırsatların konuşulması gerektiğini aktaran Bartık, şöyle devam etti:

"Halen fırsatlar var. Mesela biz özellikle Kuzey Irak tarafında çok iyiyiz. Irak'ın güneylerinde de iyi olmalıyız. İran'da ise hepimiz biliyoruz ki 100 milyar dolar para serbest kaldı. Bu paradan Türkiye ve Gaziantep namına mutlaka lehte bir şeyler yapmalıyız. Rusya benim için hala en önemli pazar. Ben diyorum ki Rusya, Türkiye'nin 100 yıllık geleceği. Altyapı denilen bir şey yok, olabildiğince işçi açığı var. Bizim Türkiye'de inşaatçılarımız çok büyüyor. Gelecekte Rusya'nın yer altını komple biz inşa edeceğiz. Bunu bugünden düşünmek gerek."

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ise 100 milyon nüfusu olan Vietnam'dan Türkiye'nin yazılım satın aldığını belirterek, kalifiye eleman yetiştirerek Türkiye'nin de teknoloji satan bir ülke haline gelmesi gerektiğini kaydetti.

Sabah Gazetesi Yazarı Melih Altınok da Türkiye'de yaşanan sorunların dünya genelindekilerle benzerlik gösterdiğine işaret ederek, bu yüzden umutsuzluğa kapılmak yerine yeniliklere yönelinmesi gerektiğini vurguladı.

Star Gazetesi Yazarı Murat Çiçek de her zaman krizlerden fırsatlar oluşturulabileceğini belirterek, bu noktada Gaziantep'in geçmişteki başarılarını yeniden sağlayabileceğine inandığını belirtti.

Moderatörlüğünü gazeteci Oğuz Haksever'in yaptığı toplantıda katılımcılara plaket verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.