"Güçlü Şehirler Ağı 1. Küresel Zirvesi"

"Güçlü Şehirler Ağı 1. Küresel Zirvesi"
Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, 18 ülkenin katılımıyla düzenlenen zirve sona erdi- Hindistan Mumbai Devlet Bakanı Patil:- "Tüm vatandaşlar aynı haklara sahip olmalı. Biz bütün iletişime, yardımlaşmaya açığız. Biz de farklı ülkelerde uygu

ANTALYA (AA) - Hindistan Mumbai Devlet Bakanı Ranjit Patil, radikal grupların önlenmesi için tüm vatandaşların aynı haklara sahip olması gerektiğini belirterek, "Biz bütün iletişime, yardımlaşmaya açığız. Biz de farklı ülkelerde uygulanan iyi örnekleri öğrenmek istiyoruz. Benzer stratejileri paylaşmak önemli çünkü hepimiz aynı ailenin birer üyesiyiz." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde kentte bir otelde düzenlenen ve 18 ülkenin 22 şehrinden katılımcıların yer aldığı "Güçlü Şehirler Ağı 1. Küresel Zirvesi"nin ikinci gününde sunumlar yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kenya'nın Mombasa Valisi Hasan Ali Joho ve Danimarka'nın Kopenhag Belediye Başkanı Frank Jensen başkanlığında ayrı ayrı oturumlar gerçekleştirildi.

Özellikle radikal gruplar, terör olayları, göçmen sorunu konularına ağırlık verilerek, her ülke bu konuda uyguladıkları iyi örnekleri anlattı, tüm dünyanın buna odaklanması için önerilerde bulunuldu.

Hindistan Mumbai Devlet Bakanı Ranjit Patil, burada yaptığı konuşmada, radikal grupların, terör olaylarının önlenmesi için göçmenlere de lokal yaşayan insanlar gibi eşit fırsat verilmesi gerektiğini söyledi.

Ilımlı yaşamın önemli olduğuna dikkati çeken Patil, "Tüm vatandaşlar aynı haklara sahip olmalı. Biz bütün iletişime, yardımlaşmaya açığız. Biz de farklı ülkelerde uygulanan iyi örnekleri öğrenmek istiyoruz. Benzer stratejileri paylaşmak önemli çünkü hepimiz aynı ailenin birer üyesiyiz." diye konuştu.

Norveç Kristiansand Belediye Başkan Yardımcısı Jorgen Haugland Kristiansen de güçlü bir internet portalı kurularak, burada üye ülkelerin tecrübelerini, uyguladığı iyi örnekleri sergileyecek olmasının önemine işaret etti.

Farklı bakış açılarına sahip olduklarını vurgulayan Kristiansen, "Avrupa'da çok fazla mülteci var. Keşke burada Almanya da olsaydı çünkü onlar da bir milyon mülteciye ev sahipliği yapıyorlar ve zorluklar yaşıyorlar. Mülteci konusu da çok önemli." dedi.

Kenya'nın Mombasa Valisi Joho ise radikal gruplarla mücadele için eğitim seçeneklerine ihtiyaç olduğunu belirterek, "Radikalleşmeye karşı eğitim şart. Amerika Birleşik Devletleri'nden uzmanlar gelip, Mombasa'da bize eğitim verdi." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.