GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN DURMAK YOK

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN DURMAK YOK
AK Parti Selçuklu Teşkilatı, 16 Nisan Referandumu çalışmaları kapsamında hafta sonu Zafer Meydanı, Kule Site, Novada ve M1 AVM’de vatandaşlarla buluştu.

AK Parti Selçuklu Teşkilatı, 16 Nisan Referandumu çalışmaları kapsamında hafta sonu Zafer Meydanı, Kule Site, Novada ve M1 AVM’de vatandaşlarla buluştu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın da yer aldığı programlarda teşkilat üyeleri 16 Nisan referandumu için vatandaşlardan “EVET” oyu istedi.

Selçuklu’ da referandum çalışmaları hafta sonunda da aralıksız devam ediyor. Ak Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen referandum çalışmaları kapsamında Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti il ve ilçe teşkilat üyeleri, hafta sonu Zafer Meydanı, Kule Site, Novada ve M1 AVM’de vatandaşlarla buluştu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında vatandaşlara bilgi verdi

16 Nisan Referandumunun önemine vurgu yapan Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkemize sağlayacağı katkılar hakkında bilgi verdi. Başkan Altay, “16 Nisan Referandumu Türkiye’nin geleceği için, çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için önemli bir eşik. Ak Parti için oy istemiyoruz, Türkiye’nin geleceğine oy istiyoruz. Eğer güçlü bir Türkiye istiyorsak, bölgesinde söz sahibi bir ülke istiyorsak, mazlumlara elini uzatabilen bir Türkiye istiyorsak referandum için hepimiz çalışmalıyız. Ülkenin istikrarı için EVET demeliyiz” dedi.

Vatandaşlardan gelen soruları tek tek cevaplayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, seçilme yaşının 18’e indirilmesi, milletvekili sayısının 600’e çıkarılması ve diğer maddeler hakkında özellikle gençlere bilgilendirme yaptı.

Seçilme yaşıyla ilgili benzer tartışmalar 2010 referandumunda da olmuştu diyen Başkan Altay, “Milleti temsil eden TBMM’yi, millet adına karar veren meclisi seçerken bir sınır koyuyoruz. Diyoruz ki seçmek için 18 yaşında olabilirsin ama seçilmek için 25 yaşında olman gerekiyor. Dolayısıyla temsilde adaleti sağlamış olmuyoruz. 18 yaşında oy kullanılabiliyorsa mutlaka onların sıkıntıları bilen, onları temsil eden ve dile getiren birilerinin mutlaka olması gerekiyor. Bu yasa ile sadece 18 değil 24 yaşında gençlerimiz de milletin vekili olabilecek” dedi.

Güçlü ve Büyük Türkiye için referandumda çok yüksek bir EVET kararı bekliyoruz diyen Başkan Altay, “Türkiye önemli bir eşikten geçiyor. 1921, 1924, 1961 ve 1982 anayasalarımız ile yönetilen ülkemizin yönetim sisteminin değişmesi ile çok başlılık ortadan kalkacak, istikrar ve uzun bir hizmet dönemi ortaya çıkacak. İnşallah 16 Nisan'dan sonra yeni ve Büyük bir Türkiye'ye kavuşacağız"  dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.