Gül: Siyasete Dönüp Dönmeyeceğimi Görürsünüz

Gül: Siyasete Dönüp Dönmeyeceğimi Görürsünüz
Abdullah Gül, görevini Erdoğan'a devrettikten sonra İstanbul'a geldi. Gül burada gazetecilerin "Siyasete dönecek misiniz?" sorusuna, "Görürsünüz" diyerek cevap verdi.

SLOGANLARLA KARŞILANDI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesini taşıyan cumhurbaşkanlığına ait özel uçak, Atatürk Havalimanına indi. Burada Gül'ü coşkulu bir kalabalık karşılarken sık sık, "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Devletin onuru, milletin gururu" sloganları atıldı. Alandaki vatandaşların "Bu millet size her şeyi borçlu" ve "Devletin onuru, milletin gururu" yazılı pankartlar taşıması da dikkat çekti.

Gül'ü Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok karşıladı.

SİYASETE DÖNÜP DÖNMEYECEĞİMİ GÖRÜRSÜNÜZ

Gül, kendisini karşılayan vatandaşların yanına giderek tek tek tokalaştı ve bir süre sohbet etti. Gül, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere de açıklamalarda bulundu. "Çok şükür şerefimizle devraldığımız cumhurbaşkanlığını, şerefimizle devrettik. Ankara'ya Allahaısmarladık dedik geldik" diyen Gül, bundan sonra siyasete devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine "Görürsünüz" diyerek cevap verdi.

Gül ailesi buradan korumalar eşliğinde vatandaşların sloganlarıyla sivil plakalı aracına bindi ve Tarabya'daki Hüber Köşkü'ne doğru yola çıktı.

BAKANLAR UĞURLADI

Görevini Tayyip Erdoğan’a devreden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Esenboğa Havalimanı Devlet Konukevi Şeref Salonu’ndan bakan ve milletvekilleri katılımı ile İstanbul’a uğurlandı. Uğurlama törenine, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Bülent Arınç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski bakanlardan Ömer Dinçer, Sadullah Ergin ve Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik, Mehmet Ali Şahin ve Salih Kapusuz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yaklaşık bin vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.