Gülce’nin Ailesi Yardım Bekliyor

Gülce’nin Ailesi Yardım Bekliyor
Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan ve doğum esnasında oksijensiz kalarak engelli olan 14 yaşındaki Gülce Minaz burnundan mama ile besleniyor.

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan ve doğum esnasında oksijensiz kalarak engelli olan 14 yaşındaki Gülce Minaz burnundan mama ile besleniyor. 
İstanbul’da yaşayan ve 3 ay önce Ereğli’nin Hamidiye Mahallesi’ne taşınan Minaz ailesinin 14 yaşındaki engelli kızları Gülce Minaz doğum esnasında oksijensizlikten kaynaklı fiziksel ve bedensel ağır engelli olarak yaşamına devam ediyor. Tam 14 yıldır ağır engelli kızlarını mama ile besleyen anne ve baba çocuklarını daha fazla yaşatmak için iş istiyor.
Baba Yakup Minaz, evlendikten sonra İstanbul’a taşındıklarını belirterek, “Gülce’nin anne karnındayken hiçbir sorunu yoktu. Doktorlar bile normal doğum olacağını söylüyorlardı. Suni sancı verilip normal doğum olmasını beklerken sezaryene alındı. Bu esnada çocuk oksijensiz kalınca engelli oldu. Altı ay küvözde kalan kızımız doğduktan sonra tam sekiz ay serumlar ile yaşadı. Bu esnada gözünü dahi açamadı. Daha sonra zaten yıllarca hastanelerde yatmaya devam ettik” dedi.
Haftanın üç günü hastaneye gittiklerini söyleyen baba Yakup Minaz, “Maddi ve manevi olarak sıkıntılar yaşıyoruz. Gülce sürekli yoğun bakıma alınıyordu. Biz anne ve babası olarak hep kızımıza destek verdik. Bizim sayemizde hayata tutunmaya devam ediyor” diye konuştu.
Şu anda işsiz olduğunu da belirten baba Yakup Minaz, “12 gün hastanede çalıştım. Gülce’nin ihtiyaçlarını karşılamak gerçekten de çok zor. Solunum cihazları ile destek veriyoruz. Doktorların hiçbir şekilde ümit vermediği Gülce, 14 yaşına kadar geldi. Bu dünyada bir sınavdan geçtiğimizi biliyoruz. İnşallah bu sınavı da başarı ile atlatacağız” şeklinde konuştu.
Şu anda sadece iş istediğini dile getiren baba Minaz, verilecek olan destekler ile kızlarını yaşatmaya devam edeceklerini ifade etti.
30 yaşındaki anne Nuray Minaz ise, zor günler yaşadıklarını aktararak, “Ağır engelli annesi olmak gerçekten de çok zor. Yaşımın genç olmasına rağmen şeker hastalığından tutun da her hastalığım var. Çocuklarım için her şeye göğüs gerdim. Ömrüm boyunca da çocuğuma bakmaya devam edeceğim. Duyarlı vatandaşlardan eşime iş istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.