Gül'e Gezi Sorusu Soran Akademisyen: Türkiye'ye Dönersem Tutuklanırım

Gül'e Gezi Sorusu Soran Akademisyen: Türkiye'ye Dönersem Tutuklanırım
Harvard Üniversitesi'nde eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "Gezi olayları" ile ilgili soru soran Dr. Emrah Altındiş, Türkiye'ye dönerse tutuklanmaktan korktuğunu söyledi.

Harvard Üniversitesi'nde bir konferansta konuşan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "Gezi olayları ve insan hakları ihlalleri" ile ilgili soru sorarak dikkatleri üzerine çeken Dr. Emrah Altındiş, olaydan sonra büyük bir komploya maruz kaldığını ifade etti. Muhtemel baskılardan dolayı, çok özlediği Türkiye'ye dönüşünü ertelediğini dile getiren Altındiş, Türkiye'ye dönerse tutuklanma korkusu yaşadığını da dile getirdi. "Şu an kiminle görüşsem 'sakın Türkiye'ye gelme' diyorlar" diye konuşan Dr. Altındiş'in dönüşü ertelemesinin diğer sebebi ise Türkiye'deki üniversitelerin baskı altında olması.

DHKP-C ÜYESİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

30 Mayıs'ta Gül'e soru sorduktan sonra adeta hayatının değiştiğini söyleyen Dr. Altındiş, Cihan Haber Ajansı'na olayın ardından yaşadığı süreci anlattı. Dr. Altındiş, 17 Temmuz'da kimliği henüz belirlenemeyen birileri tarafından, kendisinin DHKP-C örgütü üyesi ve çok tehlikeli bir terörist olduğunun iddia edildiği, profesyonelce hazırlanmış İngilizce bir mektubun bölümdeki bütün öğretim üyelerine mail atıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.