Gülen'in avukatına dava

Gülen'in avukatına dava
FETÖ/PDY örgüt lideri Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının emniyete verdiği talimatların yerine getirilmesini engellediği gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talebi ile dava açıldı- İddianamede, Albay

ANKARA (AA) - DURMUŞ KOÇAK - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) örgüt lideri Fetullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'a, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Gülen hakkında emniyete verdiği talimatların yerine getirilmesini engellediği gerekçesi ile 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talebi ile dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü ile 21 il emniyet müdürlüğü şikayetçi, Albayrak şüpheli olarak yer aldı.

Avukat Albayrak hakkında Adalet Bakanlığından kovuşturma izni alındığı bildirilen iddianamede, Albayrak'ın Gülen'in avukatı olduğu kaydedildi.

Gülen hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütüldüğü belirtilen iddianamede, başsavcılık tarafından emniyet birimlerine gönderilen talimatların yerine getirilmesini engellemek için Albayrak tarafından bazı emniyet müdürlüklerine dilekçeler gönderildiği ifade edildi.

İddianamede, Albayrak'ın, dilekçelerinde kolluk görevlileri üzerinde baskı ve tehdit oluşturmak suretiyle bahse konu soruşturmayı engellemeye ve müvekkili lehine etkilemeye çalıştığı iddia edildi.

Avukatın, Gülen hakkındaki soruşturmada, hukuka aykırı bir işlem yapıldığı düşüncesi ile soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılığı veya ilgili yargı mercine başvurmadığı kaydedilen iddianamede, "savcılıkça verilen yazılı soruşturma talimatlarının uygulanmaması, yerine getirilmemesi, iade edilmesi, talimatları uygulayanlar hakkında suç soruşturması yapılarak yargılanmaları şeklinde kolluk görevlilerinin cumhuriyet savcılığının yazılı talimatının gereğini yerine getirmek şeklindeki görevlerini yapmalarına engel olmaya çalıştığı" ifade edildi.

Bunun için avukatın, kolluk görevlilerine karşı baskı ve tehdit ifadeleri içeren dilekçeleri emniyet müdürlüklerine göndererek, "bahse konu soruşturmayı engellemeye ve müvekkili lehine etkilemeye çalıştığı" kaydedilen dilekçede Albayrak'ın, "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs", "görevi yaptırmamak için direnme", "görevi kötüye kullanma" suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 50 gün adli para cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Dava Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.