Güller Şehri Konya

Güller Şehri Konya
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin farklı noktalarına diktiği güllerin açmasıyla Konya adeta “Güller şehri” haline geldi.

        Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi yetiştirdiği ve şehir geneline diktiği rengarenk güller insanlara huzur veriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın her mevsim açan çiçeklerle adeta bir çiçek şehri olduğunu söyledi.

Baharın ilk döneminde açan lalelerin ardından; parkları, refüjleri ve yeşil alanları süsleyen güllerin yeşil dokuya ve şehir estetiğine katkı yaptığını vurgulayan Başkan Akyürek, “Çiçek Gibi Konya” hedefine doğru ilerlediklerini ifade etti.

Her yıl Büyükşehir Belediyesi fidanlıklarında yetiştirilen on binlerce gül fidesinin dikiminin yapıldığını, şehri yaklaşık 1,5 milyon gülün süslediğini kaydeden Başkan Akyürek, böylelikle hem şehrin yeşil dokusuna katkıda bulunduklarını hem de tasarruf sağladıklarını ifade etti.

Başta Kültürpark olmak üzere parklarda, yeşil alanlarda ve refüjlerde açan rengârenk güllerin oluşturduğu güzelliğin insanlara huzur verdiğini belirten Başkan Akyürek, Konyalıların güllerin açmasıyla birlikte parklara akın etmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.