Gümrük Kapıları Rusya İle Ticarete Hazır

Gümrük Kapıları Rusya İle Ticarete Hazır
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, gümrük kapılarının Rusya ile ticaretin artmasıyla oluşacak yoğunluğa hazır olduğunu söyledi

ANKARA (AA) - Rusya ile ilişkilerdeki son gelişmelere ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,, iki ülke halklarının ortak arzusu çerçevesinde ilişgümrük kapıkilerde yeni bir başlangıç yapılmasına karar verildiğini belirtti. Tüfenkci, "Devlet Başkanlarının liderliğinde ilişkilerde normalleşme süreci başlatıldı. Bir dönem 38 milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmiyle en önemli ticari ortaklarımızdan biri olan Rusya, ticaret haminde son dönemde görülen konjonktürel düşüşe rağmen yine başlıca ticaret partnerlerimizdendir." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, denizyolu ile Rusya'ya yapılan taşımacılıkta Samsun, İzmit ve Ambarlı gümrük müdürlüklerinin, karayolu ile yapılan taşımacılıkta Kapıkule TIR, Hamzabeyli ve Sarp Gümrük müdürlüklerinin ilk sıralarda yer aldığını hatırlatarak, "Rusya'ya yapılan ihracatımızın artması halinde, sınır kapılarımız artacak yoğunluğa hazır bulunmaktadır. Bununla birlikte, Sarp Kara Hudut Kapısı'nın yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalarımız, Kapıkule Kara Hudut Kapısı'nda Tek Durak Projesi kapsamında iyileştirmelerimiz yürütülmektedir. Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda da daha etkin ve verimli hizmet sunulabilmesi için yeni fiziki düzenlemelerin yapılmasına yönelik planlamalar yürütülmektedir." diye konuştu.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'ni yeniden yapılandırdıklarını aktaran Tüfenkci, "Komite, üreticiden tüketiciye pazarlama kanallarının takibi ve rekabeti bozucu uygulamaların tespitini yapacak ve gerekli her türlü müdahalenin yapılmasını ve tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır. Rusya pazarı tacirlerimize ve ülkemize yabancı değildir. İlişkilerin normalleşmesiyle, iç pazarda fiyat artışlarının olması durumunda gerekli tedbirler alınacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.