Gümrük Kapılarında Oy Kullanma İşlemi

Gümrük Kapılarında Oy Kullanma İşlemi
Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin oy kullanabildiği gümrük kapılarından Kayseri Havalimanı'nda oy verme işlemi sabah başladı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Havalimanı'nda gurbetçiler, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında oy kullanmaya başladı.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullanabilmesi için Kayseri Havalimanı'nda belirlenen noktalara sandıklar konuldu.

Sandık görevlilerinden bilgi alan gurbetçiler, dış hatlar terminallerinin giden ve gelen yolcu bölümlerine konulan sandıkta sabahtan itibaren oylarını kullanmaya başladı.

Gümrük kapılarında oy verme işlemi, 16 Nisan Pazar günü saat 17.00'de sona erecek. Havalimanı'nda 24 saat oy kullanılabiliyor.

Oy kullanan gurbetçilerden Halil Kocataş (72), 1973 yılında Almanya'ya işçi olarak gittiğini ve 45 yılın sonunda orada emekli olduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonra kışları Almanya'da yaz aylarında da Kayseri'de ikamet ettiğini belirten Kocataş, "Almanya'da 45 yıl kaldım ve emekli oldum ama ilişkimi kesmedim, sürekli gelip gidiyoruz. Kayseri'ye 4 ay önce geldim. Şimdi de eşimle beraber oyumuzu verdik. Vatandaşlık görevimizi yaptık." dedi.

İsmail Çelik de (70), Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinden 1973'te Almanya'ya gittiğini ve işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu kaydetti.

Emekli olduktan sonra da Türkiye'den kopamadığını ifade eden Çelik, "6 ay burada 6 ay da Almanya'da kalıyorum ama vatandan kopamıyoruz. Bu vatan bizim ise taşına toprağına kurban olacağız. Oyumu kullandım, vatandaşlık görevimi yaptım. Vatanımız için canımızı veririz. Çocuklarım da Almanya'da ikamet ediyor, onlar da oylarını kullanacak." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.