Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:
"Kirli savaşa 'dur' diyemeyenler, Rusya'nın son zamanlarda yapmış olduğu insanlık dışı vahşice saldırılarını kınayamayanlar, bizden 'ülkemizin sınırlarını niye açmıyorsunuz' diyerek, şu veya bu nedenle hesap sorabilecek mevkide ve makamda değiller"

KİLİS (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Kirli savaşa 'dur' diyemeyenler, Rusya'nın son zamanlarda yapmış olduğu insanlık dışı vahşice saldırılarını kınayamayanlar, bizden 'ülkemizin sınırlarını niye açmıyorsunuz' diyerek, şu veya bu nedenle hesap sorabilecek mevkide ve makamda değiller" dedi.

Kilis'teki temasları kapsamında Vali Süleyman Tapsız'ı makamında ziyaret eden Tüfenkci, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Belediye Başkanlığına geçti.

Burada çalışmalarla ilgili Belediye Başkanı Hasan Kara'dan bilgi alan Tüfenkci, ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriyeli sığınmacılara gösterdikleri ilgi dolayısıyla Kilislilere teşekkür eden Tüfenkci, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara sahip çıktığını vurgulayarak, "Kirli savaşa 'dur' diyemeyenler, Rusya'nın son zamanlarda yapmış olduğu insanlık dışı vahşice saldırılarını kınayamayanlar, bizden 'ülkemizin sınırlarını niye açmıyorsunuz' diyerek, şu veya bu nedenle hesap sorabilecek mevkide ve makamda değiller. Eğer imkanları varsa, eğer güçleri varsa, öncelikle orada o bombaları atan, yollara düşüp perişan halde ülkemize sığınmaya çalışanlara neden olanlardan hesap sormaları gerek. Onlardan hesap soramayanların, kalkıp, şu veya bu nedenle bize talimat vermeleri, hesap sormalarını asla ve asla kabul edemeyiz. Hadleri de değil, yetkileri de. Yüzleri de olmaması gerekir" diye konuştu.

Tüfenkci, Türkiye'nin Suriye'de oluşturulmasını istediği uçuşa yasak bölgenin bugün dünyanın büyük bölümü tarafından da istendiğini dile getirdi.

Suriye'de bir insanlık dramı yaşandığına ve buna dünyanın müdahale edemediğine dikkati çeken Tüfenkci, "Oradaki insanları kendi kaderleriyle baş başa bıraktılar. Bu ülke kendi imkanlarıyla Türkiye'ye sığınan Suriye vatandaşlarına 9 milyar dolarlık yardım etti. Onların ihtiyaçlarını en modern şekilde karşılamaya çalıştık" dedi.

Tüfenkci, sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için gönderilmesi düşünülen ve halen hayata geçirilmeyen yardımların da bir an önce Suriyelilere ulaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Belediye Başkanı Kara da kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Kilis'in Nobel Barış Ödülü'nü hak ettiğini belirtti.

Kara, Bakan Tüfenkci'ye yöreye özgü yorgan ve bakır hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.